top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Д-р Елеонора Младенова-Климентова

В навечерието на коледните празници „ТЯ във ВИДИН“ ще отбележи единадесетото си подред събитие, което отново ще бъде онлайн. На него ще ви срещнем с Д-р Елеонора Младенова-Климентова - ветеринарен лекар. Тя участва равностойно в семейния бизнес, който включва ветеринарна амбулатория и зоомагазин „Форест“. Има участия в доброволчески акции и подкрепя Сдружение за защита на животните "Добрина, Хуманност, Състрадание" Видин. На първо място е семейството й, а веднага след това животните, които консултира и лекува. Нейната детска мечта е сбъдната!

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Всяка сутрин започвам деня с позитивизъм. Когато съм на работа, с желание да нямам тежко болни пациенти. Денят ми да мине с профилактики, а не в лекуване или поне да не лекувам тежки заболявания. А сега, когато съм в майчинство, денят ми започва с

усмивките на децата ми.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Винаги съм искала да бъда ветеринарен лекар, мечта ми е още от 5-6 годишна. Никога не съм мислила да се занимавам с друго.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Сбъднах мечтата си и станах ветеринарен лекар.

С какво се занимаваш професионално?

Отворих собствена амбулатория и се боря за здравето на животните.


Как прекарваш свободното си време?

Всяка свободна минута прекарвам със семейството си, с животните. У дома, на разходка, най-често на село.


Какво правиш в неделя?

Неделя по правило ми е единствения свободен ден на 100%. Тогава съм изцяло отдадена на почивка със семейството ми.


Какви хобита имаш?

Обичам да чета, особено фентъзи. Имам интерес към билките и започнах да съставям рецепти за животни, в които да се включват полезни билки и растения.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме хора, които въпреки трудностите в днешния свят продължават да помагат на хора и животни. Спасяват, лекуват, намират домове. Когато видиш благодарния и щастлив поглед на спасено животно, няма как да не се вдъхновиш да продължаваш да помагаш.


Защо във Видин?

Когато завърших се върнах тук, защото намерих работа по специалността си, която ми носеше много щастие, а и чисто професионално много ми харесваше, даде ми много опит. В последствие се запознах със съпруга ми и създадохме семейство. А освен това създадохме и собствен бизнес, който както казвам е едно от децата ми ☺ - Зоомагазин Ветеринарна амбулатория„Форест”.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Женската енергия насочвам винаги в положителна насока, като се отдавам изцяло. Понякога ми пречи, защото чисто емоционално не е лесно в моята професия. Но пък точно тази енергия ме кара да не се отказвам и да давам много за животните.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Сега с малко бебе, последната ми мисъл вечер е да спим спокойно повече часове. ☺

По-глобално погледнато обаче, в днешната обстановка, се моля утрешният ден да е с по-малко болни хора и животни, по-малко смърт и повече раждаемост.


Как завършваш един ползотворен ден?

Ползотворен ден завършва с удовлетворение от свършената работа, с щастливи деца, куче спокойно свито на кравайче в краката ми и спокоен съпруг.

--


„ТЯ във Видин“ представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова и Ели Емилова.

ТЯ във Видин е на 7-ми декември (вторник) от 17ч ОНЛАЙН.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч и Видин.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

997 views0 comments
bottom of page