top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Диляна Цанкова

На първото издание на ТЯ във Видин за 2021 година Ви срещаме с Диляна Цанкова - диригент на Градския духов оркестър на Видин, обожава семейството си и музиката, иска да удовлетвори различните интереси на широката публика с разнообразие в репертоара.С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Сутрин първата ми мисъл е за децата ми.


Каква искаше да станеш, като пораснеш ?

От може би 5-годишна исках да стана певица.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Наистина сбъднах детската си мечта и станах народна певица.


С какво се занимаваш професионално?

Вече 10-та година съм диригент на Видинския градски духов оркестър. Оркестрантите са само мъже, с голям музикантски опит, но това не ми пречи да се „развихря” в нови творчески търсения и предизвикателства!Как прекарваш свободното си време?

В свободното си време обичам да чета.


Какво правиш в неделя?

В неделя прекарвам времето си със семейството ми. Често ми се случва да съм на работа, а преди това на репетиции, но това ми дава истинско удовлетворение и радост, особено когато усетя подкрепата на колегите и съгражданите.Какви хобита имаш?

Нямам много време за хоби, но това което ми е приятно е да чета и да слушам музика.


Какво те вдъхновява?

Вдъхновявам се, когато слушам хубава музика. Хрумват ми идеи за съвместна работа с други формации и индивидуални изпълнители, някои са вече успешно реализирани.


Защо във Видин?

Съпругът ми е от Видин и въпреки, че се запознахме в гр. Пловдив и голямата ни дъщеря се роди там, решихме да живеем във Видин.


Как насочваш женската енергия в работата си?

В началото на работата ми в Градския духов оркестър, фактът че съм жена може би е имал някакво значение за това оркестрантите да ме приемат по- лесно, но след толкова години съвместна работа, мисля че това, че съм жена не е от значение.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Старая се да приключвам деня си в съм мир със себе си.


Как завършваш един ползотворен ден?

Завършвам ползотворен ден с удовлетворение.


„ТЯ във Видин“ представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Никол Крумова и Ели Емилова.


ТЯ във Видин е на 18-ти май (вторник) от 17:45ч в БиблиоПоща - крайдунавски парк. Вход свободен!

Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана. Идеята зад събитията ТЯ в …™ е да се даде платформа на жените, които всеки ден правят невероятни неща в своя град, но не са известни на широката общественост.Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

222 views0 comments

Comments


bottom of page