top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Виолина Желязкова

На третото издание на ТЯ във Варна за 2021 година Ви срещаме с Виолина Желязкова - изучава информация и комуникации в Париж. Професионалният й път преминава през най-големите тогава ПР агенции във Варна и София. Едва на 26 години основава собствената си PR агенция HYPE Communication, която до ден днешен успешно реализира кампании и събития в корпоративния и гражданския сектор. Води програмите за България на американската организация Purpose, специализирана в кампании за публична мобилизация по социални въпроси и по-конкретно тяхната работа, свързвана с Климатичните промени и качеството на въздуха в България. Член е на българското либертарианско общество и запален активист по темите, свързани с личните свободи. Майка на две дъщери, ценител на вино.Кафе или чай пиеш сутрин ?

Кафе, две, три…

Каква искаше да станеш, като порастнеш ?

Спортен журналист .

А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

С публични комуникации, а като резултат от това и с предприемачество и активизъм. Да съм майка, съпруга и приятел са също неща, които изискват работа от моя страна и гледам на тях сериозно.


Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш) ?

Не много хора ми вярват, че работата е и мое хоби – понякога като имам малко свободно време сядам и работя по някой проект, който е останал настрана или пък ми е хрумнал и не съм имала време за него. В този смисъл съм от късметлиите (не съм убедена, че е само късмет) да си вадя хляба с нещо, което бих правила и без пари. При всички случаи всеки момент, в който не работя, се старая да прекарвам качествено време с децата и съпруга ми. Не знам дали е хоби, но истински мир постигам, когато сме всички заедно на път и никой не липсва от картинката. А ако има нещо, което е лично моя територия на удоволствието, то това е виното.

Какво те вдъхновява ?

Вдъхновението е за лаиците. Когато работиш професия, която изисква креативност, се учиш да си създаваш искра – понякога се налага вдъхновението да ме осени във фургон на плажа, където пиша текст за спортно състезание, или в автобус или в самолет или пък по време на среща с клиент – в този случай бих нарекла вдъхновението по-скоро фокус и той е това, което ме е вадилo от трудни ситуации много повече отколкото вдъхновението.

Защо във Варна ?

Влюбена съм в града си. Харесва ми да работя на място, където отивайки на работа, мога на улицата да поспра и да говоря с мой клиент, с мой учител от детството или с продавачката от бакалията – да познавам работата, децата и проблемите им. Живяла съм и в София и в Париж – стерилността, която големият град предполага, ме отблъсква. Човешкият размер на Варна е причина да искам да остана тук.

Как насочваш женската енергия в работата си ?

Не съм сигурна, че вярвам в нуждата да делим енергията на женска и мъжка. Ако обаче ме попитате как това, че съм жена, се отразява на работата ми, ще отговоря, че дълги години се опитвах да се държа като мъж, да реагирам като мъж и да работя като мъж – разбирайте потискайки емоциите си и чисто човешките нужди, които съм имала - като например да отсъствам от работа, защото детето ми е болно. Мислех, че фактът, че съм майка, ме прави уязвима, докато не осъзнах, че това всъщност е моя сила. Вече съм горда с жената в себе си и съжителстваме по-добре – компромисите, които съм допускала със семейството си, са отдавна в миналото е съм много горда с този си житейски избор и промяна.


Какви трудности срещаш ?

Никакви. Аз и близките ми сме живи и здрави, всичко друго е преодолимо и не му отдавам внимание.


Коя е последната ти мисъл вечер ?

Да си на толкова много фронтове и да запазиш психическото си здраве означава да си снизходителен към себе си. Често лягам с мисълта - Днес даде най-доброто, на което беше способна, да видим какво ще предложи утрешният ден.

Любима фраза/ девиз/ мото ?

Много харесвам Маргарет Тачър като политик и лидер. Доста от нейните цитати са близки до мирогледа ми. Сред любимите ми е: „Да бъдеш лидер е като да бъдеш дама. Налага ли се да го припомняш на другите, значи не си.“


--


ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева, Стелияна Тончевска, Гергана Христова и Радина Божкова.

ТЯ във Варна е на 31-ви август (вторник) от 19ч в Социалната чайна.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.
751 views0 comments

Comments


bottom of page