top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Виолета Иванова

На второто издание на ТЯ във Варна за 2021 година Ви срещаме с Виолета Иванова - психолог по образование, бивш мениджър човешки ресурси, настоящ пътешественик, майка на две дъщери на 19 и 5 години. Понастоящем живееща в София, но гражданин на света. Виолета оглавява две неформални организации на жени - мотористи в България, едната от които е част от световна женска асоциация. Стартира свой бизнес и подготвя книга за обиколката на света, която прави на гърба на верния си мотор Борис, но все още е недовършена - остават Северна Америка и Африка, за да затвори кръга.


Кафе или чай пиеш сутрин?

Кафе, задължително! Пиех само чай от кока, докато бях в Южна Америка, беше по-препоръчително и имаше същия ефект. Каква искаше да станеш, като порастнеш? Богата и известна, хахаха! Шегувам се, нямах конкретна визия, но си представях, че ще правя нещо, което ще ме кара да се чувствам добре и горда. А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка? Следвах мечтите и в началото всичко вървеше много плавно – избраната от мен гимназия, после университет, ясен план за кариера, изпълнен и... пълна промяна. От психолог, уважаван професионалист и мениджър човешки ресурси в големи компании – пътешественик на свободна практика, а напоследък и с опити за собствен бизнес. Замесена съм и в няколко женски организации, свързани с моторизма.

Какво правиш в Неделя (какви хобита имаш)?

Хобито ми е 24/7, не само неделно. Освен че пътешествам на гърба на верния си мотор Борис, обичам да готвя, във Франция, където живях 4 години ме бяха обявили за най-добрия сладкар в околността. Обичам и да рисувам, но рядко го правя, напоследък практикувам, украсявайки двора за радост на малката ми дъщеря. Обожавам четенето, понякога прекалявам, прочитайки по книга на ден, редувам го с гледането на филми, друго любимо изкуство. Какво те вдъхновява?

Много неща! Най-вече хора и идеи. Вдъхновява ме смелостта, граничеща с лудост и най-вече добротата във всичко, което правим.

Защо във Варна?

Това е моят роден град. Тук съм родена, тук съм израснала и винаги морето ще ме дърпа към себе си, независимо в коя част на света съм. Как насочваш женската енергия в работата си?

Хм, за мен работа и личен живот са почти едно цяло, така че навсякъде съм просто себе си. Женската енергия е за мен смесица от противоречия – интуиция, деликатност, дръзновение, но и здравословен страх, практичност и витаене в облаците, за всичко има място.

Какви трудности срещаш?

Обичайните. Съчетаването на купищата домакински задължения, децата, карането на мотор около света и отсъствието от дома, да намеря нещото, което да ми позволява да комбинирам всичко това и да допринасям за семейния бюджет... Но няма трудност, с която да не можем да се справим. Всичко е въпрос на възприятие и гледна точка.

Кое е последната ти мисъл вечер? Нямам такава! Или заспивам, капнала от умора, или мислите ми се реят и подскачат от тема на тема и в крайна сметка, сутрин се събуждам с решения, ако са ме тормозили някакви въпроси. Любима фраза/ девиз/ мото? Не се страхувай да опиташ!ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева, Стелияна Тончевска, Гергана Христова и Радина Божкова.


ТЯ във Варна е на 27-ми юли (вторник) от 19:00ч в Социалната чайна.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.
333 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page