top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Вяра Георгиева

Updated: Jan 24, 2022

На първото издание на „Тя във Варна“ за 2022 г ви срещаме с Вяра Георгиева. Тя е завършила Психология и Журналистика и дълги години работи в сферата на човешките ресурси за големи международни и български компании. Преди две години преоткрива любовта си към рисуването и създава бранда Tabula Rasa за развиващи продукти за бебета и малки деца. Към момента е посветена на начинанието да открие семеен център във Варна, място от нов тип за родители и техните деца, където да прекарват споделено време заедно, да укрепват връзката си, да учат заедно чрез игра. Балансира между динамиката на големия град и идилията на живота на село, където се зарежда с енергия, почива и прави първи плахи стъпки в градинарството.

снимка Павлин Лесидренски

Кафе или чай пиеш сутрин ?

Кафе. Даже две :)

Каква искаше да станеш, като порастнеш ?

Балерина и писател. Балетът бързо отпадна като опция, тъй като растях доста висока, но за другото вярвам, че все още има време. Продължавам да раста! А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка ?

С друга моя страст – психологията. Интересите ми към хората и към комуникацията

предопределиха и професионалния ми път през последните 15 години. Работих в сферата на човешките ресурси в две международни и в две български компании.

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш) ?

Неделя е време за семейството и е посветена на разходки, почивка, игри. Последните няколко години прекарваме почти цялото си свободно време в къщата ни на село в близост до Варна. Какво те вдъхновява ?

Работата и реализирането на нови идеи. Любовта. Децата ми. Незадължително в този ред :)

Защо във Варна ?

Целият ми живот е преминал във Варна, тук е семейството ми и не мога да си се представя далеч от морето.

снимка личен архив

Как насочваш женската енергия в работата си ?

Голяма част от работата ми е творческа или изисква да проявявам разбиране към другите. Женската енергия и вроденото ми желание да обгрижвам само ми помагат.

Какви трудности срещаш ?

Основно вътре в себе си - да преодолявам страховете, неувереността и някои ограничаващи убеждения, които съм имала.

Кое е последната ти мисъл вечер ?

Че съм благодарна за всичко, което имам и съм, както и пожелания за здраве на семейството и близките ми. Любима фраза/ девиз/ мото ?

Нямам или поне се менят с времето. Смятам, че да се водиш по един девиз или мото е също нещо, ограничаващо мисълта и възможностите за промяна, които се откриват пред нас постоянно.

---

ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева, Стелияна Тончевска, Гергана Христова и Радина Божкова.

ТЯ във Варна е на 25-ти януари (вторник) от 19ч в Социалната чайна.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.




640 views0 comments
bottom of page