top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Искра Проданова

На септемврийското издание на „Тя във Варна“ ви срещаме с Искра Проданова - майка, артист, хореограф, изпълнител, автор на пърформанси, фасилитатор по танц и движение, организатор на събития в сферата на изкуството и културата във Варна и крадец на време. Преподава в Bikram Yoga Varna и движи фестивал за съвременен танц и пърформанс във Варна - Moving Body Festival. Kартографира различни маршрути, по които да се движи в дългосрочен и краткосрочен план, и територии, в които да стои и отстоява.

Искра Проданова, фотограф Гергана Енчева

Кафе или чай пиеш сутрин ?

Кафе, сладко и дълго!

Каква искаше да станеш, като порастнеш ?

Танцьорка :) Сега не харесвам тази дума, но така пише в лексикона отпреди около 25 години. А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка ?

Занимава ме изкуството и аз се занимавам с него.

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш) ?

Няма конкретно нещо, което правя в неделя, но имам ритуал да правя това, което ми се прави на момента, това от което имам нужда - това може да е някаква щуротия с дъщеря ми, или пък чистене, или пък бягане от града, или готвене, филм, книга, рисуване, мързелуване. За мен важното е не толкова какво правя, а как го правя. Какво те вдъхновява ?

Работата ми. Защо във Варна ?

Заради морето, заради хоризонта, заради подводните й камъни, заради любимите хора, заради бавността.

Как насочваш женската енергия в работата си ?

По-скоро насочвам креативната си енергия - в работата, и в живота, като между двете няма много голяма разлика.

Какви трудности срещаш ?

Трудностите са хубаво нещо, въпросът е как ги посрещаш и разбираш. Баща ми навремето ми каза нещо, което винаги ще помня - “Важно е да знаеш какво искаш и да се бориш за него, колкото и да е трудно, но още по-важно е да знаеш кога да се откажеш” - много ми помогна в личен и в професионален план. Но с едно нещо винаги се надбягвам, и то е времето.

Кое е последната ти мисъл вечер ?

Пуснах ли пералнятаа…? Любима фраза/ девиз/ мото ?

“Ако чашата ни е малка, нямаме право да обвиняваме морето.” Руми

Искра Проданова, фотограф Гергана Енчева

ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева, Стелияна Тончевска, Гергана Христова и Радина Божкова.

ТЯ във Варна е на 28-ми септември (вторник) от 19ч в Социалната чайна.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.




272 views0 comments
bottom of page