top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Албена Славова

На третото издание на ТЯ във Варна за 2021 година Ви срещаме с Албена Славова - коуч и тренер. Най-ранната й мечта е да бъде детска писателка. Животът обаче я отвежда до кариерата на коуч и тренер, а писането остава нейна страст. Определя себе си като творец на живота. Създава и провежда редовни дамски ритрийти с грижа към преуморените и стресирани съвременни жени. Автор е на програма за преодоляване на емоционално прегаряне и бърнаут при жените. Много всеотдайност влага в това да е младежки ментор и лидер в различни проекти и социални дейности.


Кафе или чай пиеш сутрин?

Кафе. След чаша вода преди него. Каква искаше да станеш, като пораснеш? Детска писателка. Това е най-ранната ми мечта, за която изобщо мога да си спомня. А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка? С коучинг. Писането цял живот ми е страст и силна страна, а също и отношението, което имам към по-младото поколение.

Какво правиш в Неделя (какви хобита имаш)?

През лятото в неделя обичам да ходя на плаж извън града сред чиста природа.

През зимата харесвам неделните следобеди с лек сумрак, дълго кафе, червено одеяло и наслада от четене.

Като хоби не само в неделя, в периодите, когато няма забрани заради Ковид, обичам да тренирам плуване.

Щастлива съм, че моята работа е и мое хоби. Какво те вдъхновява?

Любовта, взаимността, одухотвореността като двустранен обмен между мен и другите.

Вдъхновяват ме мечтите ми.

Вдъхновяват ме тишината и покоят, но също - бурното море, мълниите и гръмотевиците.

Вдъхновява ме удовлетворението от нещо свършено от мен.

Коучингът винаги ме вдъхновява.

Вдъхновявам се от ентусиазма на младите хора, участници в Международната награда на херцога на Единбург. Защо във Варна?

Интуицията ми подсказва, че това ще се промени. Постоянното грубо и грозно презастрояване на нашия красив доскоро град ме отблъсква. Освен това с всичко, което правя, се докосвам до света, а не до конкретния град. Обичам Варна, тя е в сърцето ми и ще бъде там винаги, където и да се намирам. Мирисът на море, светлината на фара, звукът на корабна сирена… Ах!.. Как насочваш женската енергия в работата си?

Правя това с разбиране, приемане и съпричастност към живота на съвременната жена, изпълнен с много стрес, емоционално и професионално прегаряне и себеотрицание. Цялата ми професионална дейност е пропита с грижата и вниманието ми към жените, за да имат повече баланс, спокойствие и радост всеки ден.

Какви трудности срещаш?

Основната трудност, с която постоянно се срещам, е непопулярността на коучинга в България. Сблъсквам се с неправилното или непълно разбиране за неговата същност, с непознаването на ползата, която всеки може да има, използвайки го дори само като похват в професионалния или личния си живот.

Кое е последната ти мисъл вечер? В момента съм в период, в който ми е важно вечер да нямам такава мисъл, а да се изпълня с тишина, с безмълвие, с пустота, със себе си. Откривам изключителна ценност в това.

Любима фраза/ девиз/ мото? Избягвам девизите, но все пак има нещо, което вече няколко години неизменно стои върху домашния ми хладилник, защото му вярвам. Там пише: “Всичко си е супер!”


ТЯ във Варна представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Мирослава Милева, Стелияна Тончевска, Гергана Христова и Радина Божкова.

ТЯ във Варна е на 31-ви август (вторник) от 19ч в Социалната чайна.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.
114 views0 comments

Comments


bottom of page