top of page

Активните жени на Стара Загора: Запознай се с Красимира Каменова

На второто издание на ТЯ в Стара Загора за 2021 г. ви срещаме с Красимира Каменова - юрист, младежки работник, управител на неправителствена организация, радиоводещ, спасител на бездомни животни, ръководител на детски лагер, пътешественик и майка - само част от нейните социални роли. Списъкът е дълъг, но споделя, че има сърце за всичките. Създател и управител е на “Център за европейски инициативи”, където нито един ден не прилича на предходния, работи там вече 16 години. Обича работата и живота си. Определя се като голяма късметлийка.

Каква е първата ти мисъл, с която започваш деня?

"Дали Бела е свършила работата на пода или търпеливо чака да я изведа навън?" Бела е последното, приютено от мен куче, което в момента обучавам на хигиенни навици. Заради нея се научих да ставам по изгрев.


Каква искаше да станеш като пораснеш?

Майка, булка, учителка и лекарка. Всички от изброените едновременно. Никога само едно нещо не ми е било достатъчно.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

С радио. Още на 17 години водих първото си предаване в Радио Стара Загора. После завърших право. След това пък неправителственият сектор ми стана интересен и в него работя и до сега. Сигурно, защото ми осигурява разнообразието и смисъла, които винаги търся.

А в свободното си време?

Няма време, в което да не правя нищо. Забавлявам се, докато работя и обратното. Говоря по телефона, пиша съобщения и планирам нови проекти, даже докато разхождам кучетата си високо в гората или лежа на морския бряг. Не разделям дните на работни и почивни - когато има да се върши нещо с краен срок, просто го върша. Ако пък ми се прииска да се топна в морето в сряда - качвам се в колата и заминавам.


Имаш ли усещане за мисия в живота си?

Разбира се. Намирам смисъл и радост във всичко, което върша.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Не я насочвам. Доверявам й се, разчитам на нея, слушам я. Това е женската ни сила, интуиция, вдъхновение, творчество, грижа, смях, нежност, търпеливост, мълчание...Истински щастлива съм, когато превръщам тези нейни проявления в действие.

Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Най-трудно ми е да побера всичко, което искам да направя, в само 24 часа. Все нещо остава за следващия ден, следващия месец или за след година. А така ми се иска хубавите неща да се случват веднага, на момента!


Какво те вдъхновява?

Историите за успеха. Обичам да чета биографиите на хора, тръгнали от нищото и стигнали, където са пожелали. Или да наблюдавам цветенце, пораснало сред камънаците. Или да прибирам от улицата изнемощели кучета и котки и да им давам грижа и дом.


Коя е последната ти мисъл вечер?

"Бела, отивай си в твоето легло."


ТЯ в Стара Загора представя активните жени на Стара Загора и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Карина Азизян и Александра Ганова.


ТЯ в Стара Загора е на 29-ти юли (четвъртък) от 18:30ч в Къщата на Архитекта.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме, като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.




284 views0 comments
bottom of page