top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се със Снежана Павлова

На февруарското издание на ТЯ в Пловдив ще се срещнем със Снежана Павлова. Себе си тя се представя като филолог по образование с магистратура "Международна Търговия" в ПУ "Паисий Хилендарски". Ентусиаст и пътешественик по душа! Проектен мениджър в областта на културата и изкуствата. Управител на агенция за събития "MyParty"

фотограф: Минко Михайлов

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Най-обичам да отворя очи преди алармата да е звъннала с онова мелодично „дзъъъън“. Тогава тишината изпълва съзнанието ми и си казвам: „Какво утро! Днес ще бъде един прекрасен ден. Ще се радвам на живота, ще се забавлявам, ще обичам, ще се срещна с нови хора, ще раздавам усмивки... Това е моята мантра сутрин, да се събуждам с усмивка, тук и сега. Иначе обичайното „дзъъън“ започва с графика за деня и едно бясно препускане насам натам, досущ като Анди Сакс от филма „Дявола носи Прада“. С какво се занимаваш професионално?

Проектен мениджър в областта на културата и изкуствата.

Aз съм жена с големи мечти, която не спира да търси предизвикателства в живота. Жена, която се вдъхновява от срещи с креативни личности, защото от всеки има какво да научиш. Специалните събития са най-важната част в бранда “My party”, който създадох. Те са ключов елемент за предаване на конкретни послания към определени целеви аудитории, за генериране на нови контакти, нови възможности и обмяна на идеи и опит. Всеки процес на създаване, комуникиране и организиране на събитие е прилив на енергия, вдъхновение и страст за мен.


А в свободното си време?

Пътешествам. Без съмнение, това ме кара да се чувствам жива. Обожавам да опознавам нови държави, култури, частици от световната история, кулинарни и музикални традиции. Някои казват, че щом човек открие радостта на пътуването, иска още и още. Едно е сигурно - пътувайки, всеки трупа ценни спомени, които са вечни и са богатство, което никой никога не може да му отнеме. Аз обичам да споделям и преживявам емоциите с приятели.


Защо в Пловдив?

Това е най-хубавият град за мен, защото тук съм се родила. Защото тук съм направила първите си крачки по калдъръмените улички. Защото тук за първи път се влюбих, защото тук са семейството и приятелите ми.. Пловдив винаги е бил достатъчно щедър и гостоприемен за мен. И когато през 2011 година „Дейли Телеграф“ обяви Пловдив за най-старият жив град в Европа, аз бях изключително горда, че имам възможността да организирам в „Града на тепетата“ първото си културно събитие с международно участие с Асоциация „Малага за България“. Пловдив за мен е магия…..

фотограф: Красимир Даскалов. Заедно с Ангелина Владикова, Атанас Камешев и самия фотограф Красимир Даскалов

Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Животът не е лесен, но може да бъде много по-интересен и по-забавен, ако погледнем творчески на всички предизвикателства, които ни заобикалят. Да минеш през тях е част от процеса да се изградиш като личност. Затова смея да кажа, че обичам да се предизвиквам и съм благодарна за всичко в живота ми, защото общуването с хората ме научи да измествам фокуса от обстоятелствата и да го насочвам към мен самата. Научих се да бъда себе си, да не губя своята идентичност и да казвам „не“, колкото и да е трудно. Най-голямото предизвикателство за жената на новото време е да не се изгуби. Да може да се освободи от илюзиите, които е готова да възприеме чрез книгите, филмите и дори – виртуалната реалност, защото освен всичко друго, навлизаме във века на Изкуствения интелект и най-ценното нещо, на което е нужно да се научим, е да осъзнаваме разликата между художествена, виртуална и добавена реалност и живота, който живеем като човек.

фотограф: Руслан Йорданов

Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

Откакто съм майка, най-отговорният „проект“ в моя живот е дъщеря ми. Тя е моето вдъхновение, моят смисъл и мотивация да дам най-доброто, на което съм способна. За мое щастие Вени се оказа изключително талантлива, млада дама с още по-смели мечти от моите. Огромна част от съзнателното и несъзнателното време от творческия импулс посвещавам на общите ни проекти.

Сега работим върху арт пърформанс – представяне на абстрактното творчество на художника Христо Бозуков и нейната първа модна линия Прет-а-Порте, интермедия между живопис и мода. От картините на автора ще се опитаме да пресъздадем облекла, които ще бъдат ушити от модна скица до патрон. Спецификата е, че трябва при конструирането да се пренесе принта от канавата върху плата, а затова се изискват специални техники, познания и средства. Картините на автора ще бъдат изложение в галерия „Гладстон“, гр. Пловдив на 2-ри август 2022г. по случай 35-годишнината му, а скиците на моделите на Венета Павлова ще оживеят в елегантно модно ревю в галерийното пространство. Повече за творчеството на Венета може да разгледате тук.

Какво те вдъхновява?

Хората с душа, тези с големи сърца, които ще помогнат безрезервно, които ще подадат ръка, когато имаш нужда. Изкуството, във всичките му форми. Красивите и чисти взаимоотношения и да, обичам красивите гледки….. харесвам залезите…..


Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Събитията, които правя, ми дават възможност да се срещам с много различни и интересни хора. Организирала съм семинари за емоционална интелигентност, за личностно развитие, както и няколко такива на теми посветени за женското здраве, красота и енергия. Членувам в един прекрасен дамски клуб „Бизнес Лейди Клуб Пловдив“ и от контактите ми с толкова много жени разбрах едно: Жената е красива, когато е щастлива. Не мога да кажа, че в работата си разчитам само на женската си енергия, но се опитвам да правя всичко с желание и любов. Използвам усмивката си.

фотограф: Пламен Колев. Заедно с г-жа Васка Бакларова

Как завършваш един ползотворен ден?

За мен денят е ползотворен и се чувствам удовлетворена, ако съм успяла да отметна всички поставени задачи. И много ми е важно да съм го споделила с любимите ми хора. В това е смисълът. ---


ТЯ в Пловдив представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Елена Лулчева, Йоана Иванова, Катерина Чобанова и Жулиет Яркова.

ТЯ в Пловдив е на 24-ти февруари (четвъртък) от 19ч в Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.
711 views0 comments

Comentarios


bottom of page