top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Натали Димова

На февруарското издание на ТЯ в Пловдив ще се срещнем с Натали Димова. Тя красиво съчетава хармонията и духовността на йогата с практическата и опознавателна част на психологията. Йога инструктор, психолог и майка, в балансирано съчетание в забързаното ежедневие. В изследване на взаимовръзките на родовата памет и индивидуалния потенциал на човека.


фотограф Десислава Димитрова

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Всяка сутрин е различна за мен. Ако споделя, че се събуждам всеки път отпочинала и с план за деня, ще бъде лъжа. Имам дни, в които се чувствам прекрасно, има дни, в които нямам никакво време да забележа какво си мисля.


С какво се занимаваш професионално?

През годините съм работила много различни и нямащи нищо общо една с друга професии от сервитьорка, маникюристка до служител в офис. Осъзнавам, че в този период съм търсела истинското си аз и мисията си. Щастлива съм, че вървя по моя път и следвам сърцето си като треньор по личностно развитие и йога. По професия съм психолог, по душа - творец. Професията за мен е да твориш това, което иска душата ти. Но и да имаш смелост, вяра и сила да го правиш. Може да ме намерите тук и тук.



А в свободното си време?

Като майка на малко дете, развиваща онлайн практики, свободното време е рядко срещан термин за мен. Когато ми се отдаде възможност да съм насаме със себе си, обичам да се срещам с приятели навън, да се разхождам на въздух или да чета неангажираща книга. Обичам и да пътуваме към мистични места.


Защо в Пловдив?

Пловдив е прекрасен град, достатъчно голям, но и достатъчно близко до природата. Родом не съм от тук, а от Гълъбово, Старозагорско. Интересното е, че с времето все повече усещам връзката си с родната земя и знае ли се, може би един ден ще се върна там.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш? Предизвикателствота са прекрасен начин да се учим и да преодоляваме страховете си. В момента най-голямото ми предизвикателство е да развия дейността си като постоянна работа и да повярвам на 100% в себе си.

фотограф Десислава Димитрова

Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

В личен план - Родословно дърво на моя род, вярвам, че родовата сила може да ни трансформира, стига да знаем как да я допуснем към нас.

В професионален създавам практики, които са комбинация от моите знания и личен опит. В момента създавам програми за преодоляване на негативни мисли, преработване на травми, балансиране на енергийния поток в нас. Една от тях е енергийна практика Хармонията в мен за балансиране на 4-те елемента в нас - огън, земя, въздух и вода. Създадох тази практика още преди 3 години, когато тя се провеждаше на живо. Чрез елементи от кундалини йога, динамични медитации, дихателни упражнения и утвърждения се трансформира енегрията в човек от ниска (страх, вина) във висока (любов, благодарност) и се постига вътрешна свобода.

В момента работя по възможността да я адаптирам и онлайн.

фотограф Десислава Димитрова

Какво те вдъхновява?

Много силно ме вдъхновява природата - водата, слънцето. Любовта към хората и живота също - банално, но истинско!


Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Чрез силата на елемент вода - като си почивам повече, правя любими неща и се наслаждавам.


Как завършваш един ползотворен ден?

Усещането за ползотворен ден за мен е свързано с баланс между работа, грижа за себе си и семейството. Чувствам се прекрасно, когато съм приключила част от задачите за деня си, гледала съм любим филм или съм направила нещо за себе си и след това се забавляваме със семейството ми.


ТЯ в Пловдив представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Елена Лулчева, Йоана Иванова, Катерина Чобанова и Жулиет Яркова.

ТЯ в Пловдив е на 24-ти февруари (четвъртък) от 19ч в Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.




226 views0 comments
bottom of page