top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Кирина Бойкова

Updated: Dec 14, 2021

През декември „Тя в Пловдив“ се завръща! Онлайн, на 16-ти декември ще се запознаем отблизо с Кирина Бойкова. Тя е главен асистент във Факултета по математика и информатика в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и съосновател на събитията "ТЯ в Пловдив". Тя вярва, че когато човек прави нещо за другите, най-значима промяна настъпва в собствения му живот, както и че доброволчеството е изключителна възможност да опознаеш себе си и да придобиеш перспектива, която нито една професия не може да даде.

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Първата ми мисъл е свързана с най-важните задачи за деня - прехвърлям ги набързо наум, за да не изпусна нещо.


С какво се занимаваш професионално?

Преподавам английски език – главен асистент съм във Факултета по математика и информатика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.


А в свободното си време?

Любител на книги, филми, градинарство, сладки разговори с приятели и пътешествия.


С какво свързваш Пловдив?

Със семейството! Това е градът, в който съм израснала, тук съм срещнала и хората, които най-много обичам.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

В момента най-голямото предизвикателство за мен е съчетаването на майчинството (това, как си представям какъв родител искам да бъда) с всички останали аспекти от живота ми преди появата на дъщеря ми. Все още не се справям така, както ми се иска – една много важна част от живота ми, каквато беше доброволчеството, все още остава извън него.

снимка Виолета Апостолова - Лети

Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

В момента съм част от един международен проект, чийто фокус е равнопоставеността между мъжете и жените в академичните среди. Благодарение на мои колеги от университета успях да се включа в инициатива, която е не само значима за мен, но и е пренебрегвана като тема в голяма част от висшите учебни заведения.


Какво те вдъхновява?

Хората, които се осмеляват да действат въпреки страховете си.


За какво мечтаеш?

През последните година и половина основно за повече възможности да се събираме с близките си.


Как използваш женската си енергия?

Градя доверие и внасям спокойствие чрез нея.


Как завършваш един твой ползотворен ден?

С усмивка и благодарност. Въпреки че напоследък често ми липсва усещането за завършен ползотворен ден 😊

снимка Виолета Апостолова - Лети

ТЯ в Пловдив представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Елена Лулчева, Йоана Иванова, Катерина Чобанова и Жулиет Яркова.

ТЯ в Пловдив е на 16-ти декември (четвъртък) от 19ч ОНЛАЙН.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.



Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.




610 views0 comments
bottom of page