top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Гина Кафеджиян

Updated: May 31, 2021

На първото издание на ТЯ в Пловдив за 2021 година Ви срещаме с Гина Кафеджиян - проектен мениджър в областта на култура и изкуствата. Тя споделя за себе си:


"Аз съм Гина. Учудвам се. Обичам. Ядосвам се. Защитавам. Питам. Мрънкам. Възхищавам се. Ям. Слушам. Не слушам. Искам. Страхувам се. Отчитам. Гръмогласнича. Уча се. И както казва персонаж от спектакъл, много силен в мен, „Аз съм. Тук съм. Жив съм“ – и както един прекрасен пловдивски график казва: „Колкото толкова, кой ти ги дава?!“


Гина Кафеджиян фотограф: Лина Кривошиева

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Най-често най-първата е – „ОК. Чудесно, имам още 30 минути“. Това е обикновено при събуждането преди алармата 😊 И след това вместо да ги отспя тези 30 минути всичко се завихря в доста скоростно незаспиване – задачите за деня, грижите, обещанията, щастливите надежди, котката, тревогите от несгодите, тихата радост от „сгодите“, спомени от сънища…


С какво се занимаваш професионално?

Проектен мениджър в областта на културата и изкуствата.


А в свободното си време?

Прекрасното е, че нещата са в промяна (апропо и отношението ми към промяната се промени 😉). Та сега в свободното си време, което се препояви след пауза от 4 години, се уча на одомошнено земеделие и пчеларство.


снимка: Ася Уфналска

Защо в Пловдив?

Тук съм родена, тук се случва и животът ми, досега, с кратки паузи, които не маркират отсъствие от града, а по-скоро надграждат знанието ми за място/то. Не се чувствам закотвена и вероятно ако бих била другаде, надявам се, бих била със същия хъс и мечта да участвам в процеси, които правят мястото по-честно, добро, обично, качествено, както се опитвам да го правя в и за Пловдив.


Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Вероятно, често егоистично гледайки на обстоятелствата, си мисля, че предизвикателствата са повече извън мен самата. За щастие имам семейство, приятели и колеги - все ярки личности – които ми показват, че предизвикателство мога да бъда и самата аз, за себе си... та... каквито и да са предизвикателствата – от професионалните, през емоционалните, тези на идентичността, ценностните – се уча, понякога по-активно, понякога по-пасивно – да ги разбера и оценя и да реагирам не с шаблон от готови, първо- или второ-сигнални реакции, а със знание и професионализъм, които от своя страна следва да провокирам да бъдат в постоянен процес на надграждане.


Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

От няколко години основният проект, който обема огромна част от съзнателното и несъзнателно време, от работния импулс и от шанса за учене, от празнуването на свободата и общуването, за мен е инициативата Европейска столица на културата. И той, като живота, е процес и е въпрос на избори, жонглиране, грижа, отговорност и обич.


фотограф: Виолета Динчева

Какво те вдъхновява?

вДЪХновението е живот – той от своя страна е богат на всичко – на мигове, на гледки, на страхове, на разочарования, на учене, на щастие, на импулси за сетивата, на осъзнати липси, на запознанства и общуване, на решения – та, всичко 😊


Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Не съм сигурна, че осъзнато „впрягам“ женската си енергия в нещата, които правя. Но е много, много, много важно, да обръщаме внимание на всички форми на дискриминация и да се опитваме максимално да им се противопоставяме. Затова е важно и необходимо да има ТЯ в..., защото мястото на жената, доказано и доказващо се, не е равноправна даденост.


Гина Кафеджиян фотограф: Нестор Боли

Как завършваш един ползотворен ден?

С проверената – сверена увереност, че съм била най-близо до ценностите, които смятам, че съм заложила като критерии за качество.


ТЯ в Пловдив представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Вероника Йовчева, Елена Лулчева и Йоана Иванова.


ТЯ в Пловдив е на 3-ти юни (четвъртък) от 19:00ч в Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop - ул. Бетовен 2.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип.


Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме като си купите книгата "Пътеводител към себе си".Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.
271 views0 comments

Comments


bottom of page