top of page

Активните жени на Плевен: Запознай се с Мариета Павлова

Updated: Feb 1, 2022

На социалния формат ТЯ в Плевен през февруари ви срещаме с Мариета Павлова - доброволец и първия президент на Лайънс клуб Плевен Огледало, съсобственик на рекламна агенция, пътешественик. Вярва, че всичко, което правиш със сърце и любов, носи удовлетворение и те кара да се усмихваш.

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

С благодарност за това, че започва един прекрасен ден. Дали ще работя, почивам или пътувам - за мен всеки ден е уникален и винаги изпълнен с нови преживявания.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Дълго време исках да стана учителка, но по-късно разбрах, че искам работата ми да е динамична, свързана с придобиване на нови знания и умения.


С какво се занимаваш професионално в крайна сметка и как се разви твоята кариера?

След запознанството с партньора ми се включих в неговия бизнес – фотостудия. Няколко години по-късно заедно основахме рекламна агенция и печатница. И така осъществих желанието си – всеки работен ден да е различен и много динамичен.


С какви трудности се сблъскваш в работата си ?

На днешно време трудностите за бизнеса са доста, но аз ги приемам за предизвикателства. Преодоляването им ме прави щастлива. В нашата сфера най-голямото предизвикателство е, че трябва да представим на клиента продукт, който той не може да види или пипне, да го убедим, че това, което в момента на поръчката е имагинерно, в завършения си вид ще бъде точно неговата визия. И благодарение на екипа ни винаги се получава – и клиентът доволен и ние удовлетворени.


Как прекарваш свободното време? Какви хобита имаш?

При повечето хора сводното време е константа. Аз го планирам и когато нямам план, си остава работно. Възползвам се от всяка възможност да планирам пътувания и така да си осигуря свободно време. Обичам да пътувам в България, в чужбина, да опознавам нови места, да се срещам с нови хора. Бих казала – да, пътуването е моето хоби.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме всяко предизвикателство, но това, което от години е моето най-голямо вдъхновение, е членството ми в Лайънс дамски клуб Огледало, част от най-голямата благотворителна организация Лайънс Интернешънъл. Какво по-вдъхновяващо от това да творим добро, да даряваме усмивки, да даваме и получаваме любов. Лайънс е кауза, която живееш, чувстваш и си отдаден изцяло. Всичко, което правиш със сърце и любов, ти носи удовлетворение, прави те щастлив, кара те да се усмихваш. Да помогнеш на нуждаещ се, да засадиш дърво, да знаеш, че малките неща, които правиш, събрани с малките неща, които правят и останалите, се превръщат в нещо голямо.

Защо в Плевен?

В Плевен съм родена, отраснала, отгледала съм сина си, в Плевен работя. Обичам града си, но ми е и малко тъжно през последните години. Липсва динамиката, възможностите за развитие на младите хора. Спокойствието на малкия град е прекрасно, но за мен в Плевен стана прекалено спокойно.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Времето, в което най-вече се чувствам себе си, е контакта ми с хората, в работата е контакта с клиента. Вярвам, че това е благодарение на женската енергия, която подсъзнателно насочвам натам.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Винаги си лягам удовлетворена от изминалия ден и с мисъл за прекрасните преживявания, които предстоят през утрешния.


Как завършваш един ползотворен ден?

С чаша хубаво вино, споделено със семейството или с добри приятели.


Какво е за теб добротворчеството?

Добротворчеството е не просто един акт: да помогнеш финансово, да дариш… То е истинско, когато му вдъхнеш живот, чрез това, което влагаш от душа. Тогава всичко грейва, изпълнено с топлина.


Какво послание би искала да предадеш на младите?

Обичайте живота! Радвайте се на всичко – на семейството, на приятелите, бъдете удовлетворени от работата си! Нека прекрасните моменти Ви правят щастливи, благодарете и за лошите – те ни дават уроци. Усмихвайте се, забавлявайте се с всичко, което Ви е подготвил животът!


"ТЯ в Плевен" представя активните жени на Плевен и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева и Диана Тотинска.


ТЯ в Плевен е на 9-ти февруари (сряда) от 18ч в Кафе Бордо. Вход свободен!

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме, като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.


Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана. Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.


640 views0 comments

Comments


bottom of page