top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се с Петя Пенева

Updated: Dec 6, 2021

На декемврийското издание на ТЯ в Габрово ви срещаме с Петя Пенева.

Тя е жена с мечта за постигане на баланс и хармония във всичко, постоянно учеща и търсеща отговори по пътя на самоосъзнаването.... Стремяща се към вътрешен мир и тишина.


Коя е първата мисъл, с която започваш деня си?

Закуска и кафе, после нещата се подреждат. Всичко важно и неотложно ми е в тефтера и не се затормозявам да помня и да си напомням разни важни неща. Това обаче е система на работа, която съм изграждала във времето, за да поддържам мисълта си свободна за важните неща, които не трябва да пропускам.


Каква искаше да станеш, като порастнеш ?

Никога не съм имала такива мисли. Винаги съм вярвала, че най-доброто ще дойде.


А с какво започна да се занимаваш всъщност?

С най-доброто! Трябваха ми години опит, знания, непрестанно търсене и то дойде. Холистичният център е моята мисия. Сега продължавам още повече да се развивам в полза на другите и себе си.


Какво правиш в неделя и през свобовното си време?

Времето ми е най-ценния ресурс. То не се дали на делници и празници. Всяка секунда ми е важна, всяка секунда творя действителността и всяка секунда ми е заета, но и в същото време изпитвам свобода.


Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме любовта, всеотдайността, щастието което отдавам и ми се отдава. Изпълват ме с трепет моментите, когато съзерцавам децата си, когато спра времето и потъна в различни мигове със семейството. Вдъхновява ме това да приседна на земята, да усетя корена си, да вперя поглед в планините, да чуя необятната тишина на природата. Вдъхновението е навсякъде само трябва да имаш ресурсите да го усетиш.


Защо в Габрово?

Тук е корена, който си ме дръпва всеки път когато се отдалеча.... Напомня ли Ви нещо?!..."Стопанката на Господ". Усещам с цялата си същност мощта на корена. Оказва се че съм от онези хора с дълбокият корен.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Хм Женска енергия... Мъжка енергия.... Балансът е важен!

Рейки работи холистично и ако енергиите са в баланс те постигат синергия. Синергията е просто нещо: 1+1=3. Вътрешната синергия умножава човешката сила. Всичко е свързано...


Какви трудности срещаш ?

Приемам препятствията като потенциал за развитие. Добре са дошли трудностите. Може би бих отговорила на въпроса какви препятствия преодоляваш - когато има нужда от знания си ги набавям, когато има нужда от съвет, си го набавям... Всичко е действие, водещо до развитие, което да преодолява препятствията с лекота.


Любима фраза/ девиз/ мото ?

Мото: Живей през лекотата.

Фраза: Както правиш едно нещо, така правиш всичко.

--


„ТЯ в Габрово“ представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова, Станислава Спасова и Ивелина Венкова.


ТЯ в Габрово през декември месец ще се проведе под формата на радио интервюта с говорителките.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме, като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.


Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч и Видин. Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

324 views0 comments
bottom of page