top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се с Биляна Гилина

На септемврийското издание на ТЯ в Габрово ви срещаме с Биляна Гилина. Тя е създател на фирма за кожени изделия «Принц», където работи с цялото си семейство и вече 30 години развиват габровските традиции в кожарството. Обича природата, естествените отношения между хората и минимализма в изкуството.


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Предстои ми още един прекрасен ден. Очаквам различни планувани или не събития, срещи, въпроси, които трябва да реша. Ще бъде интересно.


Каква искаше да станеш, когато пораснеш?

В ранна детска възраст си мислех, че всички интересни неща се случват в планината, защото много често ходех там с баща си. Рисувах и в гимназиалния курс мечтаех да стана дизайнер на обувки.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Като студенти със съпруга ми създадохме фирма за производство на кожени чанти и аксесоари. Вече 30 години мои професионални задачи са дизайна и технологията на моделите, участвам и в управлението на фабриката. Разгледай ТУК.А в свободното време?

Ходя в планината, чета, работя в градината и се срещам с приятели.


Защо в Габрово?

Родителите ми са от Габрово, аз съм родена тук, а съпругът ми е от Пловдив. Живяла съм в София докато учех, а в Пловдив се роди първото ни дете. Но Габрово се оказа по-добро място за работа и отглеждане на деца.


Имаш ли усещане за мисия в живота?

Мисия е много висока дума, бих казала роля - да търся хармонията, красотата и природния ред.


Какво те вдъхновява?

Природата! Красотата като резултат от творчеството на човешкия гений и красотата в човешките взаимоотношения.


В каква инициатива би се включила с удоволствие?

Задачи, в които съм компетентна и биха направили някого щастлив.


Как насочваш женската си енергия?

Старая се да балансирам и подреждам отношения, задачи. Също обичам да създавам уют.


Как завършва един твой ползотворен ден?

С удовлетворение, с приятна вечер със семейството, с планове, с кроежи за новото утре. А когато светът заспи, аз се радвам на тишината и това е моето време за мечти, фантазии...


Любима мисъл?

„Красотата ще спаси света“ на Достоевски.„ТЯ в Габрово“представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Маргарита Спасова, Ивелина Иванова, Станислава Спасова и Ивелина Венкова.


ТЯ в Габрово ще се проведе на 1-ви септември (сряда) от 18 часа в Кафе Библиотеката.
 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Може да ни подкрепите да продължим да ги организираме, като си купите книгата "Пътеводител към себе си", която е практичен и работен наръчник, който събира серия от задачи и упражнения, които да преминеш последователно, за да опознаеш по-добре, да си дадеш яснота и да визуализираш развитието си в три основни насоки.


Социалният формат ТЯ в ...™ е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив, а вече се провежда и във Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана. Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

184 views0 comments

Kommentare


bottom of page