top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се с Анелия Толева

На 1 юни екипа на ТЯ в Габрово ще ви срещне с д-р Анелия Толева, педиатър в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с богат професионален опит и множество специализации. През годините д-р Толева се ангажира и с различни социални каузи като подкрепа за деца и възрастни с увреждания.

Родена в Габрово, завършила в ПМГ в паралелка биология, а след това МУ -Плевен. Лекар с придобити 2 специалности - Детски болести и Клинична токсикология. Завършила е и ВТУ -Стопанско управление (Здравен мениджмънт). Председател на фондация "Сила за живот -Пламен Толев", която се занимава с интеграция на хора с увреждания. Работи в Неонатология МБАЛ Габрово като от 2021г. е началник на отделението.




Как започва денят ти?

Денят ми започва сутрин с чаша кафе и започване на работния ден (работа и визитация).

С какво се занимаваш професионално?

Аз съм лекар с две специалности – Детски болести и Клинична токсикология. Работя с най-уязвимите групи – новородени и децата до 18 г, както и всички останали хора, които случайно или умишлено са посегнали към някаква отровна нокса.

А как прекарваш свободното си време?

Обичам да съм вкъщи със семейството си , обичам да пазарувам, да чета и да се занимавам с йога.

Защо избра да живееш в Габрово?

Обичам този град – зеленината, спокойствието и свободата, която ми дава.

С какви трудности се сблъскваш в ежедневието?

Трудностите са около нас, но не са препятствие, а урок – уча се и се справям.

За какво мечтаеш?

Мечтите ми са сбъднати вече – имам прекрасно семейство, работа, която обожавам и здраве. Това за мен са сбъднати мечти.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме началото на всеки нов ден; усмивките и благодарностите на пациентите; уважението на колегите и успехите на близките ми.

Как използваш женската си енергия?

Цялата ми енергия е насочена към работата ми и малко място от нея използвам за семейството си. Успявам да балансирам, за да няма ощетени.

Как завършва един твой ден?

Денят ми завършва с хубав филм или книга вкъщи. Това ме успокоява и зарежда с енергия за новия ден.


ТЯ в Габрово е на 1 юни от 18:00 пред пространството на ИМКА-Габрово

ТЯ в Габрово представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието е част от мрежата на "ТЯ в България" към фондация "Екатерина Каравелова" и се организира на доброволчески принцип от Ивелина Венкова и Станислава Спасова.


 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"



1,856 views0 comments
bottom of page