Активните жени на Габрово: Запознай се с Анелия Толева

На 1 юни екипа на ТЯ в Габрово ще ви срещне с д-р Анелия Толева, педиатър в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с богат професионален опит и множество специализации. През годините д-р Толева се ангажира и с различни социални каузи като подкрепа за деца и възрастни с увреждания.

Родена в Габрово, завършила в ПМГ в паралелка биология, а след това МУ -Плевен. Лекар с придобити 2 специалности - Детски болести и Клинична токсикология. Завършила е и ВТУ -Стопанско управление (Здравен мениджмънт). Председател на фондация "Сила за живот -Пламен Толев", която се занимава с интеграция на хора с увреждания. Работи в Неонатология МБАЛ Габрово като от 2021г. е началник на отделението.
Как започва денят ти?

Денят ми започва сутрин с чаша кафе и започване на работния ден (работа и визитация).

С какво се занимаваш професионално?

Аз съм лекар с две специалности – Детски болести и Клинична токсикология. Работя с най-уязвимите групи – новородени и децата до 18 г, както и всички останали хора, които случайно или умишлено са посегнали към някаква отровна нокса.

А как прекарваш свободното си време?

Обичам да съм вкъщи със семейството си , обичам да пазарувам, да чета и да се занимавам с йога.

Защо избра да живееш в Габрово?

Обичам този град – зеленината, спокойствието и свободата, която ми дава.

С какви трудности се сблъскваш в ежедневието?

Трудностите са около нас, но не са препятствие, а урок – уча се и се справям.

За какво мечтаеш?

Мечтите ми са сбъднати вече – имам прекрасно семейство, работа, която обожавам и здраве. Това за мен са сбъднати мечти.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме началото на всеки нов ден; усмивките и благодарностите на пациентите; уважението на колегите и успехите на близките ми.

Как използваш женската си енергия?

Цялата ми енергия е насочена към работата ми и малко място от нея използвам за семейството си. Успявам да балансирам, за да няма ощетени.

Как завършва един твой ден?

Денят ми завършва с хубав филм или книга вкъщи. Това ме успокоява и зарежда с енергия за новия ден.


ТЯ в Габрово е на 1 юни от 18:00 пред пространството на ИМКА-Габрово

ТЯ в Габрово представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието е част от мрежата на "ТЯ в България" към фондация "Екатерина Каравелова" и се организира на доброволчески принцип от Ивелина Венкова и Станислава Спасова.


 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"1,643 views0 comments