top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Радина Кирилова

Updated: May 5, 2022

На майското издание на ТЯ във Видин ви срещаме с Радина Кирилова.

Тя е абитуриентка във видинската езикова гимназия "Йордан Радичков". Тя е четирикратен стипендиант на Американската фондация за България. Стипендията е признание за отличия в национални състезания по различни учебни предмети и след оспорвано съревнование с други талантливи младежи у нас. Музика, спорт, театър, писане...са другите й страсти. Има много мечти, които предстои да сбъдва!

Снимка - личен архив


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Вярвам, че ние сами орисваме дните си. Затова най-често ставам с мислите, че избирам днешният ден да бъде хубав и усмихнат, запомнен.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Винаги съм била безкрайно любопитна към всичко, от изкуство до наука. Мечтала съм за актриса, моден дизайнер, стюардеса, писател, астронавт… Постоянно се вдъхновявах от нещо ново и ги сменях, но винаги пазих любовта си към всяко едно, просто натрупвах нови мечти.


Какво направи до момента, за да сбъднеш детската си мечта?

Мисля, че след като детската ми мечта не може да се конкретизира и спре на едно място, тя по-скоро е постоянно всеобхватно развитие. До днес съм се захващала с всевъзможни неща и продължавам да правя всяко нещо, което ми стане любопитно. Мисля, че това е нещо, за което винаги ще си бъда благодарна – никога не позволих някой да ме спре, наумих ли си нещо, се залавях.

Снимка - личен архив


С какво искаш да се занимаваш професионално в бъдеще и защо?

Желая да се занимавам с журналистика. Намирам своя смисъл и дълг в това да информирам останалите, да обогатявам общата им култура, да насочвам вниманието им към истински важните неща по креативен и красив начин. Първоначално мислех, че избрах това само защото за да бъдеш журналист трябва да имаш богата обща култура, да се интересуваш от много неща, както е при мен. Но с времето осъзнах, че това включва всичко, което обичам най-много – писане, четене, изразяване, креативност, разсъждения. Не си се представям като репортер например, а по-скоро като човек, който пише статии за списания, който изразява важни теми чрез направата на документални филми, подобни креативни дейности.


Как прекарваш свободното си време?

Доста дълго време сред близките ми неделя беше денят, в който знаят да не ме търсят, защото цял ден уча, почивам си и не излизам от дома – почивка от цялата седмица. От известно време осъзнах, че миналите шест дни не ми стигат, затова задълженията и срещите с приятели продължават и в неделя. За мен е закон в неделя да се чете книга!


Какви хобита имаш?

О, много са. Четене, гледане на филми, свирене, писане, готвене, спортуване, също и учене, но под формата на гледане и четене на образователни неща с цел обогатяване, а не писане на домашни…

Снимка - личен архив

Какво те вдъхновява?

Думи. Когато чета книга и попадна на нещо, което ме кара да спра и да размишлявам. Или музика, когато чуя красив текст, акомпаниран от хубава мелодия. Когато се замисля над нещо, сякаш бавно мислите се разпространяват все повече и започва да ми идва все по-голямо вдъхновение.


Защо във Видин?

Първият дом, който познавам. Мястото, което ми даде възможност да покажа себе си. Мястото, което ме оцени. Винаги ще бъда благодарна, колкото и глобални да са мечтите ми.


Как насочваш младежката женска енергия в ежедневието си?

Тя е изключителен мотиватор за мен и подкрепа за мечтите ми. Прави ме по-уверена, затова най-често е насочена към позитивни и социални дейности, чрез които целя да разкрия силата й.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Винаги имам много неща на главата, така че най-често преди да заспя се поздравявам за някоя добре свършена работа и бавно обмислям предстоящите си задължения, успокоявайки се…


Как завършваш един ползотворен ден?

Със заслужена почивка! Или с книга в ръка, или с някой вдъхновяващ филм и сладолед!ТЯ във Видин ще се проведен на 10-ти май от 17:30 часа в лоби-бара на хотел "Дунав".


ТЯ във Видин представя активните жени в града и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова и Ели Емилова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"


159 views0 comments

Comments


bottom of page