top of page

Активните жени на Плевен: Запознай се с Лариса Василева

Updated: Oct 19, 2020

На третото издание на "ТЯ в Плевен" ви срещаме с Лариса Василева – собственик на фирма "Сибирско здраве Плевен", бизнес-партньор на Корпорация Siberian Wellness, лидер на екип от партньори, учител по история и гражданско образование. Умее да вдъхновява, да учи постоянно и да се променя.

Лариса Василева, снимка личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Ставам в 7.00 ч. Започва още един ден, който ме води към моята голяма мечта.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Исках да стана историк. Никога не съм предполагала, че ще напусна Русия и ще живея в България. Но срещнах голямата си любов.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Завърших Санкт-Петербургски университет по специалност история и преподавах история повече от 25 години в Езикова гимназия в Плевен, България. Едно от най-интересните предизвикателства, които преживях, беше работата ми в Съвета на Европа като треньор по Гражданско образование и Права на човека в рамките на шест години.

С какво се занимаваш професионално?

Сега съм Бизнес-партньор на Корпорация Siberian Wellness и собственик на „Сибирско здраве Плевен“. Коренна промяна от едната страна. Но от друга, продължавам да обучавам хора, само смених хората и темата.

Лариса Василева, снимка личен архив

Как прекарваш свободното си време?

В свободното време /което благодарение на този бизнес мога да имам, когато поискам/ най-много обичам да пътувам, да се срещам с приятели и да ходя на вечеринки в кафе „Бордо“.


Какво правиш в неделя?

В неделя почти никога не съм в Плевен, а на някое интересно и ново място. Реших тази година да посещавам само местата, където още не съм била.


Какви хобита имаш?

Музиката беше едно от тях. Завърших музикално училище, клас фортепиано. Но сега по-скоро хобито ми е рисуване.


Какво те вдъхновява?

Какво ме вдъхновява? Много неща! Красотата, музиката, позитивните хора и предизвикателствата!


Защо в Плевен?

В Плевен дойдох със съпруга си, Ваньо Василев, след като завършихме университета. От 1989 година съм тук, но не мисля, че така ще бъде до края на дните ми. България е моята втора родина. Много се вълнувах, когато преподавах българската история на учениците си, много се гордеех, когато бях удостоена с честта да присъствам на прием при Президента за 24-май, много се вълнувам, когато нося сега българското знаме на международните форуми.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Женската енергия насочвам във всичко – здравословни и Wellness съвети, поддържане на моите странички в социалните мрежи, работа с партньори от 4 страни. Девизът на екипа ни тази Бизнес година „За нас проблеми няма, има само възможности“.


Коя е последната ти мисъл вечер?

Последната мисъл вечер – благодарност. За този ден, за това, че всичките ми близки са здрави, за това, че успях да помогна на хората да решат свои проблеми.


Как завършваш един ползотворен ден?

Ползотворен за мен е денят, когато съм помогнала на повече хора да направят крачка към по-добрата версия на себе си.

Лариса Василева, снимка личен архив

„ТЯ в Плевен“ представя активните жени на Плевен и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Очакваме ви на "ТЯ в Плевен" на 21-ти октомври (сряда), от 18:30 в Кафе "Бордо", ул. Сан Стефано 14.

Събитието се организира на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева, Диана Тотинска и Ралица Петрова.


Плевен е огнище на девическото просвещение още от годините преди Освобождението, когато младата учителка Анастасия Димитрова основава първото българско светско девическо училище през 1841 г. Затова именно сме сигурни, че инициативата ще пожъне голям успех в нашия град и ще се превърне в любимо културно събитие.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

734 views0 comments
bottom of page