top of page

Стани част от екипа на ТЯ в... във Варна, Велико Търново, Габрово или Сандански!


Обучение за доброволци април 2019, снимка Виолета Апостолова-Лети

Искаш да си част от общност, която прави нещо добро за твоя град? Сега имаш възможност да се присъединиш към един от местните доброволчески екипи, организиращи социалния формат ТЯ в…в някои от следните градове: Варна, Габрово, Велико Търново или Сандански.


Ако четеш тази покана за доброволци, то най-вероятно си запозната с формата ТЯ в… и си идвала на събитията, но ето няколко причини да се включиш, споделени от нашите доброволци:


Доброволчеството в мрежата на ТЯ в България към Академия "Екатерина Каравелова" е дългосрочно и има различни степени на заетост и отдаденост към каузата. За някои от нашите доброволки участието им в местния екип е основната им гражданска дейност, а за други това е една от много каузи, на които посвещават няколко часа месечно.


Споделяме списък с дейности, които са част от подготовката на едно събитие ТЯ в ... и са разпределени между доброволците в един екип:

  • Комуникация с говорителките (покана за участие, изпращане на въпроси за интервю, напомняне в деня преди събитието и др.)

  • Медии (подготовка и изпращане на прессъобщение, даване на интервю за местно радио или телевизия и др.)

  • Фейсбук (създаване на събитие, споделяне в подходящи групи и др.)

  • Уебсайт (преглед на съдържанието на интервюто, подредба и решение коя снимка къде да бъде сложена, изпращане до доброволката, която поддържа сайта)

  • Място на провеждане (съгласуване на дата и час с мястото, където се провежда събитието, подредба на пространството, изправност на техниката и др.)

  • Излъчване на живо (подготовка на телефона/камерата; проверка на интернет връзката; наблюдаване на живото предаване)

  • Откриващи думи от организаторите и представяне на говорителките

  • Игри за опознаване на гостите и сплотяване на общността (напр. викторини с въпроси, бинго и др.)


От Академия "Екатерина Каравелова" можеш да очакваш въвеждащо еднодневно обучение, на което ще се запознаеш с другите нови доброволци; наръчник "Как да организирам събитието ТЯ в...", в който сме събрали цялата важна информация и добри практики за организацията на събитията; ментор, който е доброволец с дълъг опит в организирането на събитията; възможности за участие в различни онлайн и офлайн обучения и, разбира се. участие в национални срещи организирани, специално за доброволците от мрежата.


Научи повече за всеки град, в който се търсят нови доброволци: Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански. Всичко за социалния формат ТЯ в... може да научиш тук.


Заяви своя интерес да се включиш като попълниш формуляра за участие във въвеждащото обучение за доброволци, което ще се проведе на 5 юни от 10:00 до 16:00 часа онлайн.

Ако имаш въпроси, свържи се с Маргарита Спасова на margarita.spasova@sheinbulgaria.org






456 views0 comments
bottom of page