Активните жени на Видин: Запознай се с Лора Цветанова

Updated: Apr 7

През април на ТЯ във Видин ви срещаме с Лора Цветанова.


Лора Цветанова е психолог по образование, но повече е позната като творец в областта на прозата и поезията. Тя е млада жена с физическо увреждане след претърпяна операция, която променя походката й. Това не я сломява и ни най-малко я прави малоценна. Хобито й да пише завладяващи творби се превръща в ежедневие, носи доходи и най-вече удоволствие. Определя себе си така: „странна, обичаща, не от всички разбирана /а и не е необходимо!/, пишеща и ценяща свободата”.

Снимка - личен архив


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

С мисълта, че очаквам нещо хубаво да ми се случи. Положителна мисъл. Днес е по-добрият ден!


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Учителка! Още помня как редях куклите и плюшените играчки и им преподавах, лепейки листа на секцията, и имитирах госпожата. Но всъщност така си пишех домашното…


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

С писане – поезия и проза.

Снимка - личен архив


С какво се занимаваш професионално?

Завърших психология, но не работя по специалността. Занимавам се с писане - издадох първата си книга преди 8 години. От тогава до сега написах много книги – за деца и възрастни. Радват се на голям интерес и това ме окрилява да продължа да създавам творби.


Как прекарваш свободното си време?

Обичам разходките сред природата, обичам там, където аз и още някой искаме, това ми стига - само времето да позволява.


Какво правиш в неделя?

Релаксирам по моя начин - различен всеки път.


Снимка - личен архив


Какви хобита имаш?

Пиша, слушам музика, визуализирам мечти, а те се сбъдват! Че дори и по-хубави от моята визуализация!


Какво те вдъхновява?

Хората, природата, красотата – най-вече тази вътре в нас ☺


Защо във Видин?

Видин е моето всичко. Тук са моите първи писателски емоции, творения, спокойствието ми, особено до реката. Тук е любовта и традицията ми - снимка до Плувеца /скулптура на брега на Дунав/, всеки път щом съм близо до реката.

Защо Видин ли? Защото там съм себе си, там е талантът ми, домът ми, обичта ми ….пак съм тук, където и да пътувам!


Как насочваш женската енергия в работата си?

Една жена винаги трябва да има в себе си хъс и енергия. Тази енергия е точно онова женското нещо, дори по детски във всяка една от нас

Тази енергия е в умението да сплотявам, да стимулирам, да се вдъхновявам, да творя, да намирам смисъл за още и още книги с надеждата, че всяка следваща ще е една идея по-добра от предишната. И успявам! Да, успявам! Сплотих читателите си и хората, които искам, стимулирах ги да четат българска литература. Вдъхновена съм и пак творя нещо ново… Отново залагам на роман. Много по- различен от „Игра на съдбата”. Много нов, много наш – мой, на екипа ми и на читателите. Ето накъде, как и защо насочвам моята женска енергия. И успявам, и съм щастлива, не сама разбира се... но успехът е хубав защото той създава у читателите емоции, чиито автор съм аз - удовлетворена! Пожелавам си здраве за мен и хората около мен. Здраве и за вас! Останалото го можем заедно. И съм по женски много борбена. ☺


Коя е последната ти мисъл вечер?

Днес съм доволна от себе си и от това, което казах и направих. А утре отново с усмивка! Има ли трудности, залагам на „заедно”.


Как завършваш един ползотворен ден?

Ползотворен ден за мен е, ако е пристигнала музата за писане ☺… ако съм успяла да си организирам времето и за разходка сред природата на чист въздух… няколко добри думи и прясно изцеден плодов сок са ми достатъчни преди да заспя с мисълта, че хората, които обичам са до мен и са добре. А утре отново! Обичам динамиката. Всеки ден всъщност е толкова хубав и различен /смее се/.


ТЯ във Видин ще се проведе на 12-ти април от 17:30 часа в лоби-бара на хотел "Дунав".

 

ТЯ във Видин представя активните жени в града и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова и Ели Емилова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"

136 views0 comments