Активните жени на Габрово: Запознай се с Красимира Колева

Updated: Apr 6

През април на ТЯ в Габрово ви срещаме с Красимира Колева.


Красимира Колева е директор на детска градина "Дъга" в Габрово. Тя е творец по душа, ценител на свободата и човек с мисия - да даде най-доброто на децата.

Снимка - личен архив


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Не всеки път се събуждам отпочинала, но винаги планирам своя ден. В момента не живея в самата динамика на града ни и всяка сутрин със събуждането си, като погледна през прозореца, усещам природата и се зареждам с нейната енергия.


Каква искаше да станеш, когато пораснеш?

Като дете първо исках да стана художник. После реших, че ще улавям мига с боите, рисувайки епизоди от приказки. Получаваше се добре, забавлявах се, докато уча, но после загубих интерес. Исках работата ми да е динамична, свързана с придобиване на нови знания и умения. Мина време и реших, че искам да бъда учител в детска градина. Майка ми е работила тази професия, макар и за малко. Насърчиха ме моите родители и братът на моята баба – Георги Гализов от Севлиево – дългогодишен директор на училище и общественик. Успях да се реализирам в Габрово и в моя професионален път всички тези умения са ми полезни и до днес, защото стоят в основата на работата ми.


С какво започна да се занимаваш професионално?

Във времето дълго съм търсела истинското си аз. Щастлива съм, че вървя по моя път и следвам сърцето си като директор на две бази детска градина, което е като мой емоционален заряд. По професия съм директор, по душа – творец, създаващ преживявания за деца и възрастни. Професията за мен е сбъдната мечта, благодарение на която мога да изградя един по-добър свят от подготвени, независими и мотивирани хора.


А в свободното време?

Натовареността в ежедневието ми ме кара да ценя всяка свободна минута и да се грижа за своя емоционален баланс. Спокойно мога да кажа, че съм една щастлива баба на момчета, които ме зареждат и ми дават увереност за следващите предизвикателства. Променяйки начина си на живот – да бъда близо до природата, развих себе си в грижа за цветни градини, което към момента е моето вдъхновение.

Снимка - личен архив


Защо в Габрово?

Къде другаде? Нашият град е прекрасен. В Габрово съм отраснала аз и отгледах дъщеря си. Тук намирам любов и спокойствие. Габрово те привлича и грабва толкова силно, това е място, което допълва хармонията в живота ми.


Имаш ли усещане за мисия в живота?

Като директор на детска градина “Дъга” всеки ден се боря за това децата да получават това, което заслужават – а то е максимумът от всичко. В ежедневието си се стремя да изграждам позитивни трайни взаимоотношения, основаващи се на доверие, любов, радост, постоянство.


Какво те вдъхновява?

Лично аз се вдъхновявам, когато някой повярва в мен и се довери на възможностите и опита ми. Доверието дава крила, кара ме да давам повече от себе си, прави ме по-креативна и по-отговорна. Вдъхновението е визията за житейската цел, към която се стремя. Вдъхновеният човек не се оплаква от трудностите, а живее упорито и целеустремено.

Снимка - личен архив


Как насочваш женската си енергия?

Женската енергия кара жената да се чувства успешна, женствена, привлекателна, харизматична. Аз вярвам в силата на женската интуиция и винаги, когато съм се доверявала на своята, съм успявала в това, което правя. Осъзнавайки какви чудеса може да сътвори в живота си чрез своята сила, една жена непрекъснато трябва да се развива. Аз съм късметлийка, че съм обградена от млади и динамични хора, непрекъснато търсещи нови хоризонти.


Как завършва един твой ползотворен ден?

Изпитвам удовлетвореност в края на деня, когато успешно съм приключила планираните задачи. Усещането за ползотворен ден за мен е свързано с баланс между работа, грижа за себе си и семейството. Чувствам се прекрасно, когато гледам любим филм, чета хубава книга и прекарвам време с близките си.


ТЯ в Габрово ще се проведе на 6-ти април от 18:00 часа в ресторант "Сопрано".

 

ТЯ в Габрово представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова, Станислава Спасова и Ивелина Богданова - Венкова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"
107 views0 comments