top of page

Активните жени на Габрово: Запознай се с Красимира Колева

Updated: Apr 6, 2022

През април на ТЯ в Габрово ви срещаме с Красимира Колева.


Красимира Колева е директор на детска градина "Дъга" в Габрово. Тя е творец по душа, ценител на свободата и човек с мисия - да даде най-доброто на децата.

Снимка - личен архив


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Не всеки път се събуждам отпочинала, но винаги планирам своя ден. В момента не живея в самата динамика на града ни и всяка сутрин със събуждането си, като погледна през прозореца, усещам природата и се зареждам с нейната енергия.


Каква искаше да станеш, когато пораснеш?

Като дете първо исках да стана художник. После реших, че ще улавям мига с боите, рисувайки епизоди от приказки. Получаваше се добре, забавлявах се, докато уча, но после загубих интерес. Исках работата ми да е динамична, свързана с придобиване на нови знания и умения. Мина време и реших, че искам да бъда учител в детска градина. Майка ми е работила тази професия, макар и за малко. Насърчиха ме моите родители и братът на моята баба – Георги Гализов от Севлиево – дългогодишен директор на училище и общественик. Успях да се реализирам в Габрово и в моя професионален път всички тези умения са ми полезни и до днес, защото стоят в основата на работата ми.


С какво започна да се занимаваш професионално?

Във времето дълго съм търсела истинското си аз. Щастлива съм, че вървя по моя път и следвам сърцето си като директор на две бази детска градина, което е като мой емоционален заряд. По професия съм директор, по душа – творец, създаващ преживявания за деца и възрастни. Професията за мен е сбъдната мечта, благодарение на която мога да изградя един по-добър свят от подготвени, независими и мотивирани хора.


А в свободното време?

Натовареността в ежедневието ми ме кара да ценя всяка свободна минута и да се грижа за своя емоционален баланс. Спокойно мога да кажа, че съм една щастлива баба на момчета, които ме зареждат и ми дават увереност за следващите предизвикателства. Променяйки начина си на живот – да бъда близо до природата, развих себе си в грижа за цветни градини, което към момента е моето вдъхновение.

Снимка - личен архив


Защо в Габрово?

Къде другаде? Нашият град е прекрасен. В Габрово съм отраснала аз и отгледах дъщеря си. Тук намирам любов и спокойствие. Габрово те привлича и грабва толкова силно, това е място, което допълва хармонията в живота ми.


Имаш ли усещане за мисия в живота?

Като директор на детска градина “Дъга” всеки ден се боря за това децата да получават това, което заслужават – а то е максимумът от всичко. В ежедневието си се стремя да изграждам позитивни трайни взаимоотношения, основаващи се на доверие, любов, радост, постоянство.


Какво те вдъхновява?

Лично аз се вдъхновявам, когато някой повярва в мен и се довери на възможностите и опита ми. Доверието дава крила, кара ме да давам повече от себе си, прави ме по-креативна и по-отговорна. Вдъхновението е визията за житейската цел, към която се стремя. Вдъхновеният човек не се оплаква от трудностите, а живее упорито и целеустремено.

Снимка - личен архив


Как насочваш женската си енергия?

Женската енергия кара жената да се чувства успешна, женствена, привлекателна, харизматична. Аз вярвам в силата на женската интуиция и винаги, когато съм се доверявала на своята, съм успявала в това, което правя. Осъзнавайки какви чудеса може да сътвори в живота си чрез своята сила, една жена непрекъснато трябва да се развива. Аз съм късметлийка, че съм обградена от млади и динамични хора, непрекъснато търсещи нови хоризонти.


Как завършва един твой ползотворен ден?

Изпитвам удовлетвореност в края на деня, когато успешно съм приключила планираните задачи. Усещането за ползотворен ден за мен е свързано с баланс между работа, грижа за себе си и семейството. Чувствам се прекрасно, когато гледам любим филм, чета хубава книга и прекарвам време с близките си.


ТЯ в Габрово ще се проведе на 6-ти април от 18:00 часа в ресторант "Сопрано".

 

ТЯ в Габрово представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова, Станислава Спасова и Ивелина Богданова - Венкова.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"




160 views0 comments
bottom of page