top of page

Активните жени на Плевен: Запознай се с Ина Ерминова

Updated: Apr 20, 2022

На априлското издание на ТЯ в Плевен ви срещаме с Ина Ерминова. Тя е активен млад човек, студент в Медицински университет - Плевен и продавач-консултант във верига спортни магазини.

Снимка - личен архив


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

От скоро биологичният ми часовник започна да работи като на зрял човек и се събуждам рано сутрин, след това първата ми мисъл е „Ох, дали да не пробвам да дремна още малко“, но следователно в главата ми нахлуват мислите за недовършени задачи, лекции и как ще се чувствам, ако отхвърля ангажиментите и денят ми не завърши пълноценно.

Но няма да лъжа, че ми липсва детската градина и възможността да спим на обяд.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Като всяко едно дете, на което баба му чете приказки вечер, исках да бъда принцеса, да живея в гората с Бамби, Бъгс бъни, или да бъда като „Златното момиче“, да имам къща като в „Хензел и Гретел“.

После като тийнейджър ми убиха дестките мечти, обяснявайки как е най-правилно да работя нещо перспективно, че с рисуването мога да стана архитект, но уви, оказа се ,че не мога да прекарам и ден без комуникация с хора. След завършването на гимназията реших да уча за медицинска сестра, там също тръгнах в грешна посока, защото съм ранима и емоционална, а страданието на пациентите го преживявах като мое.


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка и как се разви твоята кариера?

След няколко грешни завоя, реших да спра да слушам околните и да опозная себе си, започнах да работя като сервитьор и там се преоткрих. През изминалата година без знанието на никого отидох в Медицински университет - Плевен и кандидатствах за медицински козметик. Сега съм млад човек с много интереси и хобита, който успява да съчетае ученето и работата като продавач-консултант във верига спортни магазини.


С какви трудности се сблъскваш в работата си?

Може би напрежението и хаоса. Не съм педантична, но все пак аз се впечтлявам от красотата. В случаят в магазинът, в който работя всеки клиент има право да пипа , разгъва, захвърля, а в най-лошият случай да краде. В същото време една от най-големите трудности е да преглътна негативните емоции, проявени точно заради самите клиенти. Аз съм млад човек и се старая да бъда любезна, добронамерена, усмихната, но в голяма част от българите се е преродил един бай Ганьо, който няма идея какво са вълшебните думи.


Как прекарваш свободното си време? Какви хобита имаш?

Свободното време е една капка в океана, в която се опитвам да побера всичко, което обичам да правя - да рисувам, да пиша, да чета (дори просто лекции), да снимам, да садя разни цветя и най-вече да прекравам времето с приятелите си и семейството. Като всеки млад човек, понякога имам нужда и от усамотение, да си събера мислите, да си изразя емоциите по мой начин. Инициирала съм и съм участвала в благотворителни акции, когато времето ми позволява.

Снимка - личен архив


Какво те вдъхновява?

Всичко. Добрите хора или надеждата, че все още има такива, усмивките, емоциите. Само идеята, че бих могла да накарам някого да се усмихне с една картичка с изсъхнали листенца ме мотивира да създавам.

Мама ме научи да намирам красотата във всичко, за което ѝ благодаря! От дете ме караше да събираме камъчета, мидички, корени на дървета, може би, ако имахме камион щяхме и някое дърво да си приберем у дома, но слава богу не сме стигали до там. Но пък ме научи и да пазя стари вещи, които в един прекрасен момент ти носят красиви спомени и уют.


Защо в Плевен?

Плевен е малък, спокоен и красив град. Тук съм родена и никога не съм искала да избягам от него, може би за малко бих отишла някъде, но тук е моят дом, моето семейство и приятели. Тук са моите спомени и искам да създам моето бъдеще точно тук!


Как насочваш женската енергия в работата си?

Моята женска енергия е доста разклатима, тя все още има нужда от обуздаване. Аз се боря доста често за справедливост, дори и в работен режим, но тя така и не идва, следователно оставам доста разочарована. Понякога съм страшен работохолик, но понякога имам нужда да си отдъхна. Старая се да давам максимално от себе си, но понякога стават грешки, което ме учи, че трябва да има баланс, не мога да съм нито най-добрата, нито най-лошата.

Доста често давам много от положителната си енергия и в един момент нямам за себе си и се прибирам сърдита и натрупала негативизъм, но това е хубавото на крехките ми 24 г. ,защото сега се уча колко да давам и как да се пазя от негативната енергия от работното си място.

Снимка - Bearded Guy Photography


Коя е последната ти мисъл вечер?

Благодарна съм , защото всеки ден научавам нещо ново и преборвам част от себе си!


Как завършваш един ползотворен ден?

С удовлетворение, изморена физически и горда със себе си!


Какво е за теб успешната жена?

Всяка жена е редно да се чувства успешна, имайки предвид колко силни и независими сме станали в последно време. В моите очи, моята майка е пример за успешна, защото е жена, която е играла дълго време ролята на двамата родители и е успяла да ни възпита, да ни даде всичко, от което имаме нужда, да ни научи да сме благодарни и на малко.


Какво послание би искала да предадеш на по-младите дами?

Аз съм част от младите и бих искала да успявам всеки ден да им предавам моята енергия, защото сме доста сиви и еднообразни.

Мили млади хора, ние сме бъдещето, а ако то наистина е тъй мрачно , както повечето ни души, ако то е така празно, както повечето ни очи, би ли ни било хубаво?!

Оглеждайте се , търсете красотата в малките неща , мечтайте , изрязявайте емоциите си, четете и пишете на празни листи, защото всичкият този дигитален живот ни направи неграмотни и слаби в общуването. Усмихваме се само за Инстаграм и Фейсбук, а пред хората стискаме зъби.

Рисувайте, танцувайте, пейте. Изкуството те кара да си щастлив и смирен.


ТЯ в Плевен е на 26-ти април от 18:00 часа в кафе "Бордо".


"ТЯ в Плевен" представя активните жени на Плевен и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева и Диана Тотинска.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"


1,090 views0 comments
bottom of page