top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Габриела Кирилова

Updated: Oct 27, 2020

На първото издание на "Тя във Видин" ще ви срещнем с Габриела Кирилова - треньор в Спортен клуб „Бъдин“ – самбо и джудо. Тя е „виновникът“ името Видин да се разпознава с множество успехи и медали на национални, европейски и световни състезания в посочените спортове. Приятелите й я наричат Габото.

Габриела Кирилова - снимка личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

С усмивка и надежда за един по-успешен и по-ползотворен ден!


Каква искаше да станеш като пораснеш ?

От малка мечтаех да бъда стойностен човек и пример за подражание. Но най-вече исках да имам собствена спортна школа, където да бъда треньор.


Габриела Кирилова - снимка личен архив

С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

Сбъднах детската си мечта и след 30 години състезателна кариера (доста дълга ли ви се стори?!) основах собствен спортен клуб, където съм и треньор.


С какво се занимаваш професионално?

Работя като треньор по самбо и джудо. Тренирам спортисти от двата пола, които са и разновъзрастови – най-малкият е на 4 години. Давам шанс на всеки, който дойде в клуба. Естествено, че не всички стават успешни състезатели. Но по-важното е да станат физически и психически устойчиви в прекалено натовареното ежедневие.

Габриела Кирилова - снимка личен архив

Как прекарваш свободното си време?

За съжаление напоследък все по-малко разполагам със свободно време. „Отвори“ се един такъв период, в който не тренирахме заради пандемията. Оползотворих го с четене на книги и отделих повече време на най-скъпите ми хора. Много обичам природата и всеки ден откривам нейните красоти!


Какво правиш в неделя?

Обикновено тогава съм на състезания от спортния календар за самбо и джудо. Но когато не съм там, прекарвам много време в цветната градина в моя двор. Цветята са моята страст! През лятото съм и в зеленчуковата градина (смее се!), защо пък не?! И цветята, и храната правят красотата на една маса.


Габриела Кирилова - снимка личен архив

Какви хобита имаш?

На първо място слагам риболова. Имам всички рибарски такъми и обожавам да ходя на реката до родното ми китно село Държаница. Действа ми релаксиращо, а понякога е и много забавно, обикновено с непредвидим край…

Изработвам декорации от дърво и естествени материали. Изненадах ли ви?

Уж нямам време, пък в крайна сметка успявам да правя няколко неща.


Какво те вдъхновява?

Най-голямото ми вдъхновение са малките и подрастващите, с които работя в спортната зала. Когато ме видят, вкупом се втурват към мен, наобикалят ме и става много шумно и весело. Правят ми различни изненади. И с „порасналите“ имам приятни преживявания. Но младите са тези, чиято енергия съм длъжна да „впрегна“ за едни по-добри бъднини за тях и за града ни.


с Ива Иванова - вицесветовен шампион по самбо - снимка личен архив

Защо във Видин?

Защото Видин е моят роден град. Тук съм родена, живея и работя. Видин ми е дал много като старт и успешна кариера. Ще бъда щастлива, ако отвърна двойно и тройно като го прославям у нас и в чужбина. Видин трябва да си върне славата на старопрестолен град и да се задържи на световната спортна сцена! За второто ще се погрижа аз, а за първото възлагам надежди на младите видинчани.


Как насочваш женската енергия в работата си?

Със замах – по женски! Ние не сме по-слабия пол в никакъв случай. Замахът в моя спорт може да е малко по-нежен или деликатен, понякога малко хитър, но със сигурност е насочен към победа! Защото женската енергия е съзидателна и мотивираща.


Коя е последната ти мисъл вечер?

И този ден отмина…и няма да се върне в този му вид. Но утре? Него мога да го моделирам – наяве и насън. Наяве – с надеждата за мирен и спокоен ден, насън – с още по-добри постижения на моите възпитаници. Пожелавам си сбъдване на сънищата!


Как завършваш един ползотворен ден?

Обикновено съм заобиколена от състезатели и приятели. Съпреживяваме заедно щастливите мигове, радваме се на поредните отличия и смея да твърдя, че спортното приятелство е завинаги!

Габриела Кирилова - снимка личен архив

"Тя във Видин" представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Очакваме ви на "Тя във Видин" на 1-ви септември, вторник, от 17.00ч в кафене „Де Лукс“, ул.Търговска 26.

Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Никол Крумова, Ели Емилова и Боряна Бориславова и е резултат от проекта ТЯ в България. *Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече! Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

Тази статия е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Институт за изследвания на мира - Пловдив и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази статия отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

783 views0 comments
bottom of page