top of page

Активните жени на Видин: Запознай се с Дора Любенова

На второто издание на ТЯ във Видин ви срещаме с Дора Любенова - тя има собствен бизнес, в който влага много време и творчество; инженер по образование - творец по призвание; обича да пътува и да предава опит на други хора, които искат да произвеждат ръчно изработени изделия. Обожава да приготвя красиви и вкусни декорирани бисквити .


Дора Любенова - снимка личен архив

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

🍀 Започва още един прекрасен ден!


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

🍀 Учител, защото това е професията, която създава всички останали професии


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка?

🍀 Правя курсове за декорирани бисквити, което е свързано с пътувания из страната или организиране на тематични работилници в града ни. Малко е натоварващо, но пък срещата с различни хора е доста зареждащо. Особено ми е интересно, когато в работилниците участват мъже или цели семейства. Тогава влизам в ролята на учител – дали по бит и техника, или по изобразително изкуство, зависи от участниците. У дома понякога се налага да помагам на дъщеричката ми при обучението в електронна среда. Така, че мечтата за учител се сбъдва частично /смее се…/


С какво се занимаваш професионално?

🍀 Собственик съм на кафене, което изисква много мениджърски умения, вземане на бързи решения и правилен подбор на хората от персонала. В днешно време има много възможности за конкуренция, важното е да се задържиш на пазара и да си предпочитано място за социални контакти на хора с вкус!


Как прекарваш свободното си време?

🍀 Правя декорирани бисквити! Не се чудете, и в този продукт има модни тенденции. Стремя се да ги следвам, дори самата аз експериментирам и искам да задавам стандарти в „бисквитеното“ изкуство. Не усещам как минава времето, защото изцяло съм погълната от творческо въображение и съзидание.

Дора Любенова - снимка личен архив

Какво правиш в неделя?

🍀 Отделям време за най-близките си хора


Какви хобита имаш?

🍀Превърнах хобито си в моя работа - отново декорирани бисквити! Вярна съм на максимата: „Превърни хобито си в твоя професия и тогава никога няма да работиш“, т.е. просто твориш…. Обичам да рисувам, да готвя, да шия и плета, да правя картички и всичко, което се прави с ръце


Какво те вдъхновява?

🍀 Вдъхновявам се от природата, красотата и добротата у хората


Защо във Видин?

🍀 Защото обичам Видин и искам да допринеса с нещо малко /при това вкусно и сладко!/ за хората, които живеят във Видин; приятно е да виждаш познати и приятели с усмихнати лица, на всяка крачка някой да те поздравява и да те заговори, защото градът е областен, но обезлюден и май вече всички се познаваме…


Как насочваш женската енергия в работата си?

🍀 Имам ужасно много положителна енергия и тя неминуемо се пренася в работата ми и всичко което правя е с много любов и всеотдайност


Коя е последната ти мисъл вечер?

🍀 Отмина още един прекрасен ден!


Как завършваш един ползотворен ден?

🍀 Когато си настроен положително, денят ти винаги е ползотворен!

Дора Любенова - снимка личен архив

"Тя във Видин" представя активните жени на Видин и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Очакваме ви на "Тя във Видин" на 6-ти октомври, вторник, от 17.45ч в кафене „Де Лукс“, ул.Търговска 26.

Събитието се организира на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Никол Крумова, Ели Емилова, Боряна Бориславова.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

Тази статия е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Институт за изследвания на мира - Пловдив и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази статия отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.



1,454 views0 comments
bottom of page