top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Ирина Кръстева

След дълга пауза, отново сме тук и "ТЯ във Варна" се завихря с прииждащите есенни краски и лица!


Ирина е автор на книги и статии на тема личностно развитие, създател на онлайн курсове и съветник на жените в техния път към себе си и щастието. Тя е преминала през панически атаки, множество любовни несполуки, тежък развод, депресия, трудности да забременее, както и фалит на семейния бизнес.

Днес е щастлива и щастливо омъжена жена, майка на две прекрасни дъщери и открила своето призвание жена. Ирина изоставя 15-годишна кариера в корпоративния свят, за да създаде своя треньорски бизнес в помощ на жените. Нейният основен начин да вдъхновява е чрез писане. Първата й книга "Докато търсех любовта...намерих себе си, а после теб" е роман по нейната истинска история, втората - "Рецепти за щастлива любов", е четиво за самопомощ за търсещите истинска, споделена любов, а наскоро излезе и новата й книга "Чуй жената в теб - как да различим истината си сред хилядите гласове в нас".

Ирина обожава хубавата храна, ориенталските танци и аксесоари, красивата природа, веселите събирания с приятели, смеха и забавленията с мъжа си и децата, пътешествията и луксозните хотели. Ирина вярва в огромния човешки потенциал и иска да събуди тази вяра във всеки човек!

Може да я откриете в Jasmine Woman's Spirit House.


Ирина Кръстева - снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин?

Винаги кафе! Кафе с вдъхновяваща книга или подкаст по изгрев е мой ритуал от години.

Каква искаше да станеш, като порастнеш? Много неща, като се започне от преподавател на магия, космонавт, лекар, археолог, палеонтолог… някаква смесица от наука и метафизика винаги ме е привличала. Слава Богу точно това работя днес :) А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка? Дълги години бях в корпоративния свят, главно като търговец. Обожавам продажбите, когато се правят както трябва. Сега съм писател и треньор по личностно развитие. В най-общи линии уча жените как да живеят максимално близо до мечтите си – нещо, на което аз сама се учих. Вярвам, че всяка жена трябва да научи тези уроци.

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш)?

В неделя прекарвам време с мъжа ми и децата, с приятели. Ако времето е хубаво, пикник или барбекю сред природата ми е най-любимото занимание. Също обичам да гледам романтични филми, да рисувам с маслени бои и да ходя на класове по ориенталски танци. Какво те вдъхновява?

Истории на хора, които са променили живота си и не са се спрели, когато са ги обезкуражавали, хора, които просто намират начин. Пътешествията със семейството и приятелите, красивата природа, хубавата музика, вкусната храна, елегантните и красиви женски дрехи, също много ме вдъхновяват. Нещо, което много докосва душата ми, незнайно защо, е ориенталската музика, ориенталските аксесоари и архитектура. Голям „фен“ съм и на луната още от дете. Мога да я гледам в захлас с часове. Колекционирам луни и полумесеци от всякакви материали, всякакви размери – имам от дребни бижута до големи лампи и огледала в тази форма.

Ирина Кръстева - снимка личен архив

Защо във Варна?

Живяла съм на два пъти по няколко години в София, просто не е моето място. Връщах се с огромно удоволствие във Варна. Друг град не ме е привличал, живот в чужбина също. Макар и понякога тази Варна да ми омръзва ужасно много, това си е моят корен :) Как насочваш женската енергия в работата си?

Години наред съм работила през мъжката си енергия, включително когато започнах да уча жените как да живеят през женската енергия. Чак после го осъзнах. Трябваше да се изтощя и изнервя до краен предел, за да проумея какво точно е женската енергия. Сега я насочвам в работата си като повече слушам интуитивните си усещания относно проектите, които да поема и дори поста, който да напиша точно този ден. Забавих темпото много, останаха ми няколко неща, върху които се фокусирам, изоставих вечното си бързане, амбиции и усложняване на нещата. Сега се наслаждавам много повече на процеса и много по-малко гоня срокове и цели. Приемам и търся помощ с удоволствие, а и не се стремя всичко да е перфектно, по учебник, последни технологии и т.н., както преди.

Какви трудности срещаш?

Основната ми трудност, вероятно като при повечето жени, е съчетаването на работата и грижата за децата и дома, но с времето ставам все по-добра J Другото е, че бизнесът ми е, както се казва one man show, в моя случай one woman show. Не е лесно да твориш, да имаш муза и в същото време да се налага да разбираш от софтуер, счетоводство, маркетинг. Мечтата ми е един ден да мога да си позволя да наема хора и за мен да остане само творческата част. Другата трудност е генерална – хората се опитват да те вкарат в матрицата, а моята работа е не само да не позволявам това, а да вадя и другите от матрицата – това винаги е тежък процес!

Кое е последната ти мисъл вечер? Научих се да се фокусирам върху хубавото от живота си всяка вечер, така че да заспя с чувство на благодарност за всичко, което имам. Но не съм родена с това умение, години наред заспивах тревожна, обидена, пълна с горчиви мисли и страхове. Винаги си припомням колко труден е бил животът ми и колко много се е променил, затова сега мога да оценя и най-обикновените дни. Сега това вече е рефлекс, не го мисля много, но се усмихвам на заспиване. Любима фраза/ девиз/ мото?

Два са – Всичко е възможно! и Не се взимай много на сериозно! – самоиронията и хуморът буквално са спасили живота ми, те са незаменими приятели за мен :)"Тя във Варна“ представя активните жени на Варна и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Всеки последен вторник на месеца в The Social Teahouse две дами представят дейността си.

Не пропускайте срещата с Ирина на "ТЯ във Варна" на 29-ти септември, вторник от 19ч в Социалната чайна.

Събитието се организира на доброволчески принцип от екипа на Социалната чайна.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.


356 views0 comments

Comments


bottom of page