top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Валентина Куцева

Заповядайте на ранно октомврийското събитие на „ТЯ в Пловдив“! Ще се запознаем отблизо с Валентина Куцева - завършва висше образование в Щутгард, Германия, а след това живее близо 2 години в Калифорния, САЩ, където трупа опит като маркетинг експерт за група от фирми в индустриалния (B2B) сектор. Валентина се връща в България и със своя партньор Иван основава Limacon - компания, която работи като външен отдел за български и международни компании и им помага в развитието на четири основни дейности: маркетинг, продажби, бизнес дигитализация и организация на събития.

Валентина Куцева - снимка личен архив

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Поглеждам си графика и си казвам „Ако само денят можеше да бъде 48 часа“.


С какво се занимаваш професионално?

По професия съм маркетинг хибрид. От години съм в света на маркетинга и съм се научила доста умело да подбирам маркетинг инструментите, подходящи за бизнесите на моите клиенти. В първите години на кариерата ми се постарах да натрупам опит в много различни маркетинг дейности – маркетинг стратегия, дигитален маркетинг, уебсайт изграждане, контент маркетинг, ивент мениджмънт и др. Този опит ми помага днес да мога да обучавам и управлявам успешно екипа си от специалисти във всяка една от тези области. Целта ми е да помогна на колкото се може повече компании в България и чужбина да изграждат работещи маркетинг стратегии и след това да ги изпълняват успешно.

Валентина Куцева - снимка личен архив

А в свободното си време?

За мен всяка минута от всеки ден е свободно време. Време, което си свободен да избираш как да прекараш. Аз обожавам да съм заета със значими за мен и обществото ми дела. В този етап от живота ми това ме зарежда с неповторима енергия всеки ден. Освен това обичам да прекарвам време със семейството ми. Обичам приятелите ми, защото с повечето се познаваме от началното училище. Обичам вечерите на брега на някое море или океан. И обичам обществените каузи.

Валентина Куцева - снимка личен архив

Защо в Пловдив?

Чувствам неповторима връзка с този град. Живяла съм в 3 други държави, но към никое друго кътче на света не съм се привързвала толкова силно, както към Пловдив. Може би съм пуснала много дебели корени тук, може би съм влюбена в местата с незабравимите спомени, може би съм мотивирана да бъда част от възраждането и просперитета на най-стария жив град в Европа. Не знам защо точно Пловдив. Но знам, че връзката ни е дълбока и вероятно е за цял живот.

Валентина Куцева - снимка личен архив

Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Научила съм се да вярвам, че най-голямото предизвикателство за един човек е самият той. Имам много трудни моменти, но най-тежките са онези, в които разбирам, че проблемът е в мен – нетърпеливост, изнервеност, припряност, демотивация. Между другото, който предприемач ви казва, че няма моменти на демотивация, значи ви лъже. Най-трудно е да преодоляваш тези състояния всеки ден. Аз все още се уча. И сигурно никога няма да спра.

Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

В момента работя по повече от 40 проекта. Много ми е трудно да разкажа само за един, но обещавам да ви разкажа поне за 2-3 страхотни кампании на живо, по време на събитието. Но дори да започна да работя по 100 проекта, винаги най-важният проект за мен ще бъде Стабил Груп, защото той олицетворява живота и постиженията на цялото ми семейство и защото много се гордея, че Стабил Груп и фирмите в холдинга са пример за чист български бизнес, който успява да се развива вече 25 години и винаги е връщал обратно към обществото, в което съществува.

Валентина Куцева - снимка личен архив

Какво те вдъхновява?

Вдъхновявам се от истински истории. Вдъхновявам се от силата на човешкия дух. Вдъхновявам се от хора, които превъзмогват себе си. Вдъхновявам се от хора, които оставят отпечатък, независимо от големината му.

Но ще ви кажа какво ме натъжава. Натъжават ме хора, които пропиляват потенциала си, защото искат да имат повече свободно време, което е обезсмислено в мързел.

Валентина Куцева - снимка личен архив

Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Женската енергия е изключително комплексно “оръжие”. Като всяко нещо в живота, женската ми енергия ми е помагала в работата ми, но ми е докарвала и проблеми. Аз съм изключително интуитивна, много бързо усещам силните и слабите страни на хората около мен, което ми позволява да изграждам добри екипи, а това, че съм наблюдателна, ми помага да ги развивам.

Темата за жените в бизнеса и жените лидери е много важна за мен и смятам да започна съвсем скоро да я развивам пред момичета между 12-19 години. Жените са играли и винаги ще играят важна роля в световния ред. Аз силно вярвам, че броят на жените с умения и мнения трябва да се увеличава постоянно, защото това ще доведе до баланс, който ще подобри и осмисли съществуването на човечеството. Но това зависи от всички нас.

Как завършваш един ползотворен ден?

В леглото, прегърната от Иван, разказвайки какво ми се е случило през деня."Тя в Пловдив" представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Очакваме ви на "Тя в Пловдив" на 1-ви октомври (четвъртък), от 19:00ч в Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop - ул. Бетовен 2.

Събитието се организира на доброволчески принцип от Елена Лулчева, Вероника Йовчева и Йоана Иванова.

*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.

621 views0 comments
bottom of page