top of page

Активните жени на Плевен: Запознай се с Десислава Друмева

На ТЯ в Плевен през април ви срещаме с Десислава Друмева. Тя е собственик и управител на ресторант за здравословно хранене "Щипка любов".

Снимка - личен архив


С каква мисъл започваш деня си сутрин?

Ох, не може ли още малко да поспя! Отлагам алармата си поне три пъти, но за тази цел съм я навила поне 45 минути преди необходимото ми време за ставане. Детски навик ми е да тръгвам винаги в последния момент или да закъснявам, но това не е защото съм поспалана, а защото преди да изляза съм се вдъхновила да направя нещо извън графика ми.


Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Голямата ми мечта беше да стана световно известна танцьорка на фламенко танци!


С какво започна да се занимаваш в крайна сметка и как се разви твоята кариера?

Изучавах и завърших висше образование специалност живопис. Започнах да се занимавам с ювелирно изкуство и по-точно с изработка на бижута от керамика и естествени материали. След това се влюбих и родих първия ни син Самуил. Малко по-късно се преместихме да живеем в Плевен, започнах работа като учител по изобразително изкуство в ОУ "Йордан Йовков". През 2011 година родих втория ни син Калоян - тогава започна да се заражда и желанието ни да се занимаваме с готварство на по-високо ниво и да планираме и визуализираме идеите си. Изведнъж от учител трябваше да се превърна в професионален готвач и сладкар! Сега вече обучавам сладкари, готвачи и екип, който да движи ресторанта ни, но никога нямаше да успея с всичките начинания и да родя и третото ни дете - Белослава - ако не срещах подкрепата на мъжа ми Борислав и всички баби и дядовци от двете ни страни!

Снимка - личен архив


С какви трудности се сблъскваш в работата си?

В работата ми най - трудно се справях с намирането на персонал, хора с опит и желание да се учат и развиват!


Как прекарваш свободното си време? Какви хобита имаш?

В свободното си време обичам да сме заедно с децата, да ходим сред природата, в планината, на река, на село - да се ровя в градината и да си копая лехите, да плевя, понякога да рисувам. Все още не съм намерила време да направя изложба, но и това ще стане!


Какво те вдъхновява?

Времето с децата сред природата, разходките, животът на село. Обичам да плевя, да копая, да градинарствам, да мета. Когато мета, се отпускам и медитирам!


Защо в Плевен?

Тук ме довя вятъра, можеше и да е някъде другаде, но стига да имаш хора, които те подкрепят и обичат, и обичаш ли и ти, всичко е възможно навсякъде и в малкия, и в големия град!

Снимка - личен архив


Как насочваш женската енергия в работата си?

Много силно разчитам на интуицията си. В последно време нещото, което ме води най-силно напред е това! Никога не ме лъже и винаги ми помага!


Коя е последната ти мисъл вечер?

"Колко съм изморена"," Да има мир", "Да сме здрави и да се обичаме".


Как завършваш един ползотворен ден?

Всеки път различно, защото всеки път правя различни неща и всеки път съм изненадана от себе си и от уменията си и от това, че нещата се получават и откривам още възможности!


Какво е за теб успешната жена?

Какво е първо успеха? Дали е общественото признание или собствената ти оценка, че си се справил и дали успеха непременно означава да си "някой" сред "други". Всичко е въпрос на гледна точка. Всеки успява, когато се чувства оценен и важен за някого - дали ще е за обществото или важен за семейството си и децата си. Важен за себе си. Със сигурност успехът е съвкупност от решения, които сме взели. Дали сме спечели или загубили, дали сме прекарали време с близките си или сме го пропилели. Успехът е равносметката от всичко това и накрая да се чувстваш добре и в хармония със себе си.


Какво послание би искала да предадеш на по-младите дами?

Посланието ми е да бъдем смели, да не се страхуваме от взетите решения, защото всяко едно решение е част от пътя, по който сами сме избрали да вървим и ако това решение е грешка,тя е нашият урок!


ТЯ в Плевен е на 26-ти април от 18:00 часа в кафе "Бордо".


"ТЯ в Плевен" представя активните жени на Плевен и дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Събитието се организира на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева и Диана Тотинска.


Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа и вдъхновение.

 

Всички събития ТЯ в... се организират на доброволен принцип. Можеш да ни подкрепиш да продължим да ги организираме като си купиш книгата "Пътеводител към себе си"





598 views0 comments
bottom of page