top of page

Увереността се учи

Updated: Feb 6, 2020

20 момичета завършиха пилотната програма на Академия "Екатерина Каравелова" за момичета и млади жени, чиято основна цел е изграждането на увереност и умения за отстояване на себе си.


Събитие ТЯ съм АЗ в Пловдив, снимка Виолета Апостолова-Лети, място Отсреща

През изминалите две години в Академия ‘Екатерина Каравелова’ организрахме различни обучения, творчески резидеции и срещи за момичета и жени в различни градове и села на България.  Чрез формата 'ТЯ в…’ всеки месец достигаме до стотици жени в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански. Натрупания опит и срещите със стотици момичета и жени из цялата страна ни разкриха проблем, които срещахме независимо от населеното място и социалния статус - ниска самооценка и липса на увереност. Заедно с експерта по неформално образование и човешки ресурси Нора Стефанова създадохме шестмесечна обучителна програма, която помага на момичета и млади жени в Пловдив и Варна да станат по-уверени в себе си и способностите си, да изразяват мнението си и да преследват целите си.


В продължение на 6 месеца момичетата от Пловдив и Варна участват в три интензивни двудневни обучения, а използваните методи включват неформално образование, коучинг, личностни тестове, менторство и учене чрез преживяване.


От ляво на дясно Стилиана Ралева, Елена Иванова, Анна Димитрова, Доника Ботева, Борислава Касавълчева, Мина Денева - събитие ТЯ съм АЗ в Пловдив, снимка Виолета Апостолова-Лети

“Това, което прави програмата по-различна от други програми за личностно развитие е, че ние наблегнахме не само на личността, но и на взаимоотношенията с останалите. Как да изграждам контакти с другите, как отстоявам позицията си, как да преценяваме къде да сложим границата между това какво искам аз като личност и какви са очакванията към мен.” - Нора СтефановаКакво споделят участничките може да видите в записите от закриващите публични събития:


ТЯ съм АЗ във Варна - https://bit.ly/2Urg2a1

ТЯ съм АЗ в Пловдив - https://bit.ly/39cxUtc
ТЯ съм АЗ - програма за личностно развитие на Академия 'Екатерина Каравелова' се осъществи с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.


Във Варна програмата се осъществи в партньорство със Социалната чайна.


46 views0 comments

Comments


bottom of page