top of page

ТЯ споделя

Updated: Jul 19, 2020

От март месец тази година сякаш някой обърна света наопаки – всичко затихна, забавихме оборотите и останахме насаме. В това несигурно време някои от нас прекараха прекрасни мигове с близките си, други се отдадоха на работата си и всички незавършени проекти, а трети се сблъскаха с трудности, за които не бяха предполагали.


Попитахме говорителките на ТЯ в…Кое беше най-хубавото нещо, което ти се случи по време на социалната изолация? и Каква беше най-голямата промяна за теб по време на извънредното положение и как се справи с нея?


Ето и какво споделиха някои от тях:


 

"Казвам се Илияна Тошева и съм част от формата “ТЯ в Сандански” #2. Изолацията, да! Има хора, които изстрадаха свободата си, а има и такива, които се почувстваха по- свободни заради отпадналите задължения.


Аз не страдах, но не се чувствах и по- свободна. Просто съзнах, че човек винаги трябва да е отговорен. И намерих свободата на духа си в притихналия град, в песента на птиците в музиката на вятъра. Когато сцените бяха затворени, когато галериите останаха празни, когато хората се усамотиха, духът разби оковите И ми се случи нещо много хубаво. Роди ми се рожба -

стихосбирката “Горя”- това е най- хубавото което ми се случи.


А колкото до промяната - всички се променихме, светът се промени. Преоценихме се,

преоценихме приоритетите си, преоткрихме ценностите си.

Имаше и негативи, не е лесно да бъдеш затворник, да общуваш само чрез социалните мрежи, да нямаш физически контакт с приятели и близки. Но децата отново ни спасиха. Те бяха тези които ни отвориха съзнанието за малките неща, които правят големите промени. Ако оставим на страна икономическите загуби, мисля че всички спечелихме от тази изолация, или просто си направихме генералния извод, че всяка трудност те прави по- силен, всяко препятствие е стъпало по което можеш да се изкачиш. Нека преглътнем горчилката и не забравяме, че свободата е не другаде , а в духа."


 


 

 

Светлина Трифонова:

"Най-хубавото беше за мен да прегледам живота си досега. Да видя колко хубави неща е имало и има, за които можем да бъдем благодарни и сърдечни.А когато ни отнемат нещо, ще го оценим още повече, когато си го върнем. Даже и една разходка в гората, на реката - всички малки неща, които в крайна сметка правят живота качествен и истински.


Няма конкретна външна промяна при мен, защото тя си тече от много време насам.

Повече благодарност и наблюдателност имам. Видях колко бързо се променят отношенията между хората, когато условията отвън се променят, как си взимат решенията, и какво ли още не. Ценни наблюдения са това. Но нищо ново под Слънцето, нали? Новото е съвсем просто и то означава Слънцето да изгрее отвътре

и по-хубав "превод" на цялата ситуацията засега не знам. Слушах за всичките икономически последствия, мерки и т.н. Слушах спасителите, обвинителите, миротворците, позитивните, гневните...

И ето ни въпрос - дали ще спрем да правим нещата да "изглеждат" добре или всъщност наистина да са бъдат добре? Време за размисъл беше. Естествено, човек не обича да му налага време за размисъл.


На всички женски същества покрай мен повлия различно. Минавала съм такива периоди на "социална изолация" без да са ми наложени отвън, по други причини.

Сега някои от нас осъзнаха, че обичат близките си повече, отколкото си

мислят. Други разбраха, че истинските им близки не винаги са тези у дома, и сега ще заживеят не само за гнездото, а и за цялото.  Някои разбраха, че искат още, а други разбраха, че им е дадено толкова много, че е време да искат само от себе си.

Будните същества преобръщат всичко за добро. :)"


 

 


 


 

А ето и какво каза Стела от екипа на ТЯ във Варна, която иницира кампанията ТЯ споделя:

 

Може да следите информация за всички предстоящи събития в инстаграм и фейсбук.

91 views0 comments

Comentarios


bottom of page