top of page

Темата за овластяването на жените: на живо от Световният икономически форум


За 4 дни град Давос в Швейцария сe превръща във важна платформа, където се обсъждат едни от най-наболелите проблеми на човечеството към момента. Промените в климата, новата технологична индустриална революция, хуманитарни кризи, икономически предизвикателства и още много теми са включени в тазгодишната програма на форума.

© Daniel Rueda + Anna Devís •

Тази седмица в Давос са се събрали около 3000 политически и бизнес лидери, които заедно с експерти от различни области ще се опитат да намерят решения на световни предизвикателства.


Всички дискусии от форума се предават на живо и тук ви предлагаме една селекция на събитията засягащи темата за овластяването на момичета и жени:


Образа на жените във филмовата и рекламна индустрия - гледай запис тук


Жените и четвъртата индустриална революция - гледай на живо на 23 януари от 11:45 българско време


Насилието над жени - гледай на живо на 23 януари от 19:00 българско време


Разговор с антроположката Джейн Гудол  - гледай на живо 23 януари от 14:00 часа българско време


Женско лидерство във важен момент с Мишел Бачелет, бивш президент на Чили, Далия Грибаускайте, президент на Латвия и други жени лидери - гледай на живо 24 януари от 12:00 часа българско време


Световният икономически форум е важно място където се раждат идеи и проекти засягащи всички от нас! Днес гледаме форума с интерес и искрено вярваме, че ние жените имаме много важна роля в разрешаването на глобалните проблеми, а за да правим това не е нужно да сме непременно във високопоставена лидерска позиция. Ежедневните ни постъпки правят света това, което е!


81 views0 comments

Comments


bottom of page