top of page

Обучителна практика за младежи в Академия 'Екатерина Каравелова'

Академия 'Екатерина Каравелова' обявява една свободна позиция за младежка практика по програма "Социални иноватори" на длъжност "Сътрудник / Координатор Проекти".



Обучителната практика за младежи е възможност за учене чрез практика и развиване на нови знания и умения за работа в гражданския сектор.

Практиката е с продължителност 80 астрономически часа в периода 15 септември - 30 ноември. Програмата и графикът за практиката ще бъдат съгласувани с индивидуалните възможности на практиканта. Практиката е неплатена.

Място на провеждане – дистанционно с възможности за включване в дейностите на терен в някои от градовете, в които работим. Обучителните практики са част от националната програма „Социални иноватори“.


Тази практика е подходяща за теб, ако:

  • се интересуваш от ролята на гражданските организации и обмисляш бъдеща кариера с кауза

  • имаш изявен интерес в сферата на правата на жените

  • искаш да се докоснеш до работата на бързо развиваща се организация с разнообразен екип от доброволци из цялата страна

Какво точно ще правя?

Програмата “Социални иноватори” включва 4 модула, които покриват теоретична и практична работа. Настоящата позиция ще те запознае с работата на grassroot* организация и процеса на общностно организиране. Ще научиш повече за цялостния процес на координация на един проект, от идеята до изпълнението и отчитането, включително и разработването на комуникационна стратегия и стратегия за оценка на въздействието.


Изисквания

Възраст между 18 и 29 години и към момента:

  • Не учиш и не работиш; или

  • Си студент/ка по специалност в сферата на хуманитарните или социални науки – III-ти или по-горен курс; или

  • Наскоро си завършил/а висшето си образование в сферата на хуманитарните или социални науки и търсиш работа или не работиш по специалността си


Как да кандидатствам?

Изпрати ни кратко описание на мотивацията ти за придобиване на опит в неправителствения сектор и автобиография до 15 септември на marina.kisyova@sheinbulgaria.org

Мога ли да кандидатствам, ако уча в чужбина? Да.

Практиката обвързана ли е с работа от офис? Не. Oсновния ни екип е базиран в няколко различни града, а мрежата ни от доброволци е в 12 различни града из страната. Процесът ни на работа е адаптиран към дистанционна колаборация и често включва пътуване из страната.


 

*grassroot организациите разчитат основно на колективна работа на доброволци и дейностите са провокирани от нуждите, които имат местните общности. Този тип организации често работят без или с изключително малък бюджет за обсега на дейностите, които имат и постигат резултати като активират ресурсите на общността в обща кауза.


 

Обучителната практика, част от Програма „СОЦИАЛНИ ИНОВАТОРИ“ в България, се реализират в рамките на проект „Социални иноватори“, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонда за младежка заетост на Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм.



181 views0 comments
bottom of page