top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Мариянка ЛулчеваТози месец на ТЯ в Пловдив имаме огромното удоволстие да ви представим Мариянка Лулчева, адвокат, доброволец, йога-инструктор в The Art of Living, майка, съпруга, приятел и колега. Една жена с младежки дух и мечти, която с готовност посреща предизвикателствата в живота и с ентусиазъм се хвърля във всяко от тях.

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

„Благодаря ти, Господи, за този хубав ден!”


С какво се занимаваш професионално?

Адвокат


А в свободното си време?

Йога инструктор , инструктор на курс „Програма за щастие” и доброволец към „Центъра за щастие – Пловдив”.


Защо в Пловдив?

Защото е най- духовният град и защото така е предопределено.


Какви трудности срещаш в работата си?

Срещам предизвикателства и първото от тях е, че фактите и обстоятелствата са такива, каквито са и че не мога да ги променя. Приемайки ги безусловно, мога да направя най - адекватния избор от всички възможности за действие. Второто предизвикателство е решението, преди да поема ангажимент за правна помощ, на въпроса „Искам ли да съм част от този казус и да влагам своята енергия в него и защо?” Честният отговор на този въпрос ми дава яснота и спокойствие, и мотивация в работата. Третото предизвикателство е да съхраниш добрия тон във взаимоотношенията и професионалния поглед върху казуса.


Какво те привлече към йогата, медитацията и духовното израстване?

Когато представите ми за света около мен се сринаха и се давех сред вълните на хаоса ми бе нужен спасителен кораб. За мен ролята на този кораб изигра йога, дихателните практики и медитацията. Благодарение на тях преоткрих себе си и света около мен.Съзидателният аспект на собствената ни енергия ни подтиква към творчество, креативност, процеси на създаване и изразяване. Чрез реализиране на проекти и дейности в тази насока преодолявам проблематичността в работата си и съхранявам своя баланс.


Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Ако допуснем, че мъжката енергия е импулс, а женската енергия - реализацията, проявлението, мога да кажа, че и двата аспекта са необходими за всяка дейност. Но женската енергия, като насочена към това да създава живот, красота и хармония, ме стимулира винаги да правя нещата по най-добрия, съвършен според моето разбиране начин, и с постоянство да ги довеждам до завършеност, без значение на положените усилия или крайния резултат. Така че, без женската енергия не мога да съм себе си и да изразявам себе си.


Как успяваш да запазиш мотивацията си?

Като следвам знанието и примера на Учителя си. Всички хора сме едно голямо световно семейство и всеки човек има отредено място в него. Задачата му е да приеме съдбата си, да осъзнае добродетелите в себе си и да ги изяви, и наред с всички други качества, които притежава, да ги използва в служба на другите, природата и Земята.


Как завършваш един ползотворен ден?

С удовлетворение от това, което е. Съзнанието, че съм била на 100% във всички свои дейности, че съм дала най- доброто от себе си в работа или взаимоотношения, без оглед на резултата, ми носи пълнота, спокойствие и задоволство.


Очакваме ви в четвъртък на 29 ноември от 19:00 часа в Отсреща!


269 views0 comments

Comments


bottom of page