top of page

България се обединява в „България дарява“от 22 до 31 март

Updated: Mar 25, 2019


Социалната промяна е по-възможна от всякога - всеки може да избере измежду 115 каузи на организации от цялата страна и да ги подкрепи. Академия 'Екатерина Каравелова' участва с каузата формата 'ТЯ в ...' да достигне още 3 български града.


С идването на пролетта за първи път у нас стартира инициативата България дарява, която обединява каузи от цялата страна и различни сфери от живота. От 22 до 31 март, когато цяла България дарява, всеки може да избере и подкрепи каузата, в която вярва и към която е съпричастен, като дари за промяната, която иска да направи реалност.

България дарява е първата по рода си общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на малки и големи граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadariava.bg.


В дарителската инициатива са включени каузи, които търсят и намират решения, променят човешки съдби и средата, в която живеем, в следните направления: образование и таланти, деца и младежи в риск, възрастни хора, култура и изкуство, градска среда и местно развитие, социална подкрепа, спорт, технологии, човешки права, природа и околна среда. Каузите във всички тези направления са предварително селектирани, като организациите, които ги осъществяват, трябва да имат предишен опит, да са регистрирани като граждански сдружения в обществена полза и да са предоставили финансови отчети към Министерство на правосъдието, което гарантира прозрачността и професионализма им.


Ние се включваме в "България дарява", защото вярваме, че формата, който създадохме 'ТЯ в Пловдив', и който вече успешно се прилага и във Варна трябва да достигне и до още градове в България. Нашият труд е доброволен, но ни е необходима подкрепа за транспорт, настаняване, наем на зала и материали, за да организираме срещите с жените, които искат да започнат да организират 'ТЯ в ...' и в техните градове.


Как да помогнеш?
  • Може да направиш парично дарение през PayPal https://paypal.me/AcademyEK 

  • Може да изпратиш дарителски SMS с текст на латиница DMS TIA на номер 17 777 Научи повече тук!

  • Може да направиш дарение като си купиш от нашите чанти или чаши с дизайн на Историйки от Остреща на ул. Бетовен 12 в Пловдив или да ги поръчаш онлайн като ни пишеш на sheinplovdiv@gmail.com, а ние ще ти ги изпратим по куриер. 

Чанта - 10лв.

Чаша - 12лв.

Значка - 3лв.И когато чуеш за следващото събитие 'ТЯ в ...' да знаеш, че и ти си помогнал/а то да се реализира! Изпращаме ти искрени благодарности ❤

82 views0 comments
bottom of page