• SheinPlovdiv

Активните жени на Сандански: Запознай се с Илияна Тошева

На второто издание на социалното събитие ТЯ в Сандански, което ще се проведе на 9 януари от 18:00 в Художествена галерия към Дома на културата ви срещаме с Илияна Тошева – писател и поет, художник и общественик! Председател на Сдружение “Жените на Сандански” и Клуб ЛИК. Носител на приза Будител на годината – 2019!


Илияна Тошева, снимка личен архив

Родена е във Варна през 1954 г. Средното си образование завършвава в гр. Сандански, а художественото си образование завършва в София – Национална художествена академия. Работи в областта на пространственото оформление - договаряния, панаири, изложби, музеи.

От двадесет години преподава иконопис, в Прицърковно училище към храм “Свети Георги” град Сандански.

Изложби с картини и икони е представяла в България, Северна Македония и Съединените щати. Вижте репортаж за изложба на икони на Илиана Тошева в Сандански на 16.10.2019  Пише за деца и възрастни под името Илина Кирина. Има издадени книги: „Приказка за моят град”, Приказки за българските владетели (трилогия) и стихосбирка „Защото единствено с вяра се ражда отново света”. Предстои издаването на втора и трета част на „Приказки за българските владетели”, “Из потайностите на метрото” и “Джобни разкази“.
'Тя в Сандански' представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Второто издание на ТЯ в Сандански е на 9 януари от 18:00 часа в Художествена галерия, Дом на културата.

*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова'с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


Следи информация за всички събития в инстаграм и фейсбук.