top of page

Активните жени на Пловдив: Запознай се с Даниела Донева


През февруари на ТЯ в Пловдив ви срещаме с една невероятна млада жена! Даниела Донева е носителка на награда „Неофит Рилски”, която се връчва за цялостна професионална работа и принос в развитието на просветното дело в България от Министерство на образованието и науката.

Даниела се присъединява към програмата Заедно в час и от тогава е вдъхновила и вдъхновява много хора около себе си със своята посветеност на идеите, в които вярва, с непрестанните усилия, които полага, за да постигне заложените високи цели и най-вече с това, че е от тези будни хора, които правят необходимата първа крачка и след това продължават уверено напред.


Даниела Донева, снимка личен архив

С какво се занимаваш професионално?

Работя като Учител в Начален етап в ОУ „Пенчо Славейков”, гр. Пловдив.


А как прекарваш свободното си време?

Свободното си време прекарвам, излизайки с приятели, посещавайки уроци по народни танци, четейки.


Защо реши да се реализираш в Пловдив?

Харесвам града, възможностите, които предлага, а и имам приятели тук.


Как един учител намира общ език с децата и ги мотивира?

Опитвайки се да ги разбирам, да споделяме и говорим за нещата, които ги вълнуват, да установим система и правила на поведение, които да им вдъхват сигурност в класната стая.


Кое е най-значимото нещо, което си научила покрай работата си с деца?

Покрай работата си с децата се научих на търпение, на умението да се поставям в „обувките на ученика”, на организираност и планиране за постигане на кокретни цели.


Коя е най-забавната ситуация, в която си изпадала наскоро?

По време на часовете по физическо възпитание с децата много обичаме да играем волейбол. Тогава много се смеем на начините, по които играем и движенията, които правим.


Кое е посланието, което би искала да предадеш като учител?

Когато полагаме труд, усилия и постоянство, резултатите несъмнено не закъсняват. Когато един учител е мотивиран и ентусиазиран, то несъмнено и класът е такъв. Намирайки се в една от най-трудните среди на преподаване, промяната, възможностите за ограмотяване са възможни, когато учителят целенасочено работи за това.


Какво те вдъхновява?

Децата, удовлетворението от тяхното развитие и израстване, възможността да бъда креативна в класната стая, но най-вече любовта към професията и децата.


ТЯ в Пловдив е на 28 февруари от 19:00 в Отсреща на ул. Бетовен 12.

146 views0 comments

Comments


bottom of page