top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Искра Евтимова

Updated: Aug 23, 2019

На ТЯ във Варна през август ви срещаме с Искра Евтимова. ТЯ е собственик на фирма за онлайн маркетинг, лектор в Advance Academy и единствен представител на България по програмата "Жените в предприемачеството", спонсорирана от Щатите и проведена във Вашингтон през декември 2018, където се срещнаха 54 жени от 54 държави. Винаги позитивна, сноуборд маниак, планинарски запалянко, приключенец и пътешественик.


Искра Евтимова, снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин? Зависи от сезона. Лятото пия вода, зимата чай. Кафе не обичам :)

Каква искаше да станеш, като порастнеш ? Космонавт.

А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка? Онлайн маркетинг. Не е точно същото, но пък е сфера, необятна, колкото космоса :)

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш) ? Като човек, работещ за себе си, за мен няма понеделник/сряда/петък/неделя. Когато имам работа работя, а когато нямам съм по планини, палатки, плажове... не ме свърта много на едно място. Ако имам по-малко време, съм с книжка в морската градина. Имам си любима пейка, под едно борче. А зимата съм или по планините със сноуборда, или сме с приятели някъде и играем бордови игри.

Какво те вдъхновява? Оле, много неща са, но може би най-много идеи ми идват, когато чета книги, пътувам или съм сама сред природата.

Защо във Варна ? Е как?! Това си е родния ми град и си го обичам. Когато съм навън за повече от 3 седмици, започва много да ми липсва и нямам търпение да се прибера. Не е малък град, не е и голям. Точно ми е. Живея до морската градина, така че имам природа на една ръка разстояние. А лятото морето е приказка. Малко ми липсва, че нямаме и планина на близо, но пък затова са колите :)

Как насочваш женската енергия в работата си ?

Е сега вече ме затруднихте. Идея нямам коя енергия е женска, коя енергия е мъжка. Смятам, че всеки човек има и двете енергии, за да е едно цяло. Може би женската е отговорна за креативната част от работата ми, а мъжката е отговорна за упористостта и ината, които не ми дават да се отказвам :) :) :) Не знам :)

Какви трудности срещаш? Хм, единствените трудности са в главата ми. Когато започна да си казвам "ето, това няма да стане", "този клиент няма да го хванеш" и от този тип, но вече съм тренирана, хващам се веднага и се контрирам с "може да не стане така, но ще стане по друг начин", "този клиент може и да не го хвана, но ще хвана по-голям и по-готин". Малко налудничево звучи, но е важно човек да хваща какви мисли му минават, защото те определят настроението и действията му.

Кое е последната ти мисъл вечер? Винаги е различна. Като цяло заспивам само докато помириша възглавницата. Но когато имам малко време обикновено е или медитация, или благодаря за хубавите неща, или план за следващия ден, или си мисля за нещо, което съм прочела през деня, или някоя моя реакция и защо съм реагирала по конкретен начин. Абе много неща са ...

Любима фраза/ девиз/ мото? Отново нямам само едно. Пред бюрото вкъщи имам закачено табло с различни мисли и фрази, но те се сменят в зависимост от настроението ми и от каква мотивация имам нужда. Но една, която е винаги силна за мен е, че сами сме отговорни за щастието си.


Не пропускайте срещата с Искра на ТЯ във Варна на 27 август от 19:00 часа в Социалната чайна.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

370 views0 comments

Comments


bottom of page