top of page

Активните жени на Варна: Запознай се със Стелияна Тончевска

През юни на ТЯ във Варна ви срещаме със Стелияна Тончевска, която след първото издание на ТЯ във Варна през октомври 2018 стана част от местния доброволчески екип, който организира събитието. Стелияна е една от тези млади жени, носещи енергията да променят средата към по-добро, създава и участва в различни младежки и граждански инициативи.


Стелияна Тончевска, снимка личен архив

Кафе или чай пиеш сутрин ?

Зависи от настроението. Опитвам се да пия по-малко кафе, но понякога е крайно наложително. Зимата по-често имам чай в термоса, а лятото пия вода.

Каква искаше да станеш, като порастнеш ?

Единствено се сещам, че исках да съм фризьор, но след като на 5 сама отрязах бретона си и то накриво, тази мечта я забравих. Понеже не се броя за съвсем пораснала, сега мечтата ми е да се занимавам с политика по един или друг начин.

А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка ?

Сега се занимавам с хора. Каквото и да подхвана накрая все така се случва, че то се състои от промяна в обществото, в което живеем.

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш) ?

В неделя се опитвам да се “изключа” и да обърна внимание на себе си, любимите си хора и дома ми. Това правя по много начини – разговори в социалните медии и на живо, пътуване, помощ в градината, почистване и подреждане на дома ми, четене, а ако остане време и съм заредила вдъхновение, работя по многото идеи, които се въртят в главата ми 24/7.

Какво те вдъхновява ?

Добрите дела и любовта. Когато се чувствам спокойна, сигурна и обичана имам способността да намеря вдъхновение и в най-малките неща около мен.

Стелияна Тончевска, снимка личен архив

Защо във Варна ?

Защото Варна е домът ми и смятам, че имам задължение да я направя още по-прекрасно място за идните поколения.

Как насочваш женската енергия в работата си ?

Женската енергия при мен се изразява в способността да виждам ситуациите и проблемите през призмата на всички участници. Така мога да предразположа хората, с които работя, да се чувстват разбрани и подкрепени когато са около мен.

Какви трудности срещаш ?

Нежеланието на хората да се променят и да научат повече. Според мен ежедневието ни изисква от нас да сме гъвкави, но все пак съществуваме в общество и за да можем да вървим напред всеки един от нас трябва да разбере, че промяната е нужна.

Кое е последната ти мисъл вечер ? Благодаря

Любима фраза/ девиз/ мото ? Мечка страх, мен не!


Този месец социалното събитие ТЯ във Варна е на 25 юни от 19:00 в Социалната чайна.
* Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!


153 views0 comments

Commentaires


bottom of page