top of page

Активните жени на Варна: Запознай се с Грациела Станева-Иванова

Updated: Mar 18, 2019


Грациела е една от вдъхновявщите дами, които ще се качат на сцената на „Тя във Варна“ на 26ти Март в Социалната чайна.

Грациела Станева-Иванова е психолог и Монтесори терапевт. Работи с деца, прилагайки Монтесори метода като основна терапия в работата си. Създател е на първата група Монтесори Психодрама за деца във Варна. Работи неуморно за сбъдването на професионалните си мечти и цели именно в България.



Кафе или чай пиеш сутрин ?

Обожавам ароматното италианско кафе сутрин. Вечер си лягам с чаша чай от лайка.

Каква искаше да станеш, като порастнеш ?

Полицай. Дядо ми беше служител на реда и всяваше голям респект у мен, смятах, че трябва да бъда като него.

А с какво започна да се занимаваш в крайна сметка ?

Записах се да уча точно това-Национална сигурност. Образованието ме доведе във Варна (израстнала съм във Видин), но още след първи курс разбрах, че това не е моето нещо. Завърших образованието си и след това записах отново психология. Психологията е част от осъзнатия ми живот! Вярвам, че всички сме готови да се насладим на живота, само тогава, когато истински познаваме себе си, затова съм мотивирана да помогна на повече хора да разберат собствените си чувства и емоции.

Създадох онлайн пространство therapywithme.blogspot.com, в което, споделям част от себе си. Работя активно с деца и родители, като практикувам Метода Монтесори като основна терапия. Участвам в проекти свързани с психичното здраве на хората. Пиша статии, правя консултации и групи за деца

Какво правиш в Неделя ( какви хобита имаш) ?

Това е времето ми за семейството, обичам да го прекарвам с детето и съпруга ми.

Излизаме извън града. Обичам да сменям местоположението, за да усетя различна атмосфера, нови хора, случки, събития, така се измъквам за кратко от ежедневието, работата, ангажиментите.

Какво те вдъхновява ?

Пътуванията. Книгите. Дъщеря ми.

Защо във Варна ?

Обичам морето. Обичам хората. Тук е семейството ми. Работата ми. Чувствам се на мястото си в този град.

Как насочваш женската енергия в работата си ?

Женската енергия е свързване със себе си. Женската енергия е спокойствие, доверие, емпатия. Женската енергия е желание,обич. При ежедневната ми работа с деца, чувствата за желание, емпатия и спокойствие са водещи. Важно ми е да усетя другия, да го разбера и да го приема.

Какви трудности срещаш ?

Трудности? Трудностите ме мотивират.

Кое е последната ти мисъл вечер ?

Навих ли си алармата?

Любима фраза/ девиз/ мото ?

Вярвам, че всички сме готови да се насладим на живота, само тогава, когато истински познаваме себе си! Всичко, което мога да загубя държа или докосвам с ръцете си, а всичко което не искам да изгубя пазя в сърцето си!


ТЯ във Варна е на 26 март от 19:00 часа в Социалната чайна.


*Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

1,125 views0 comments
bottom of page