top of page

ср, 08.01

|

Marno Pole

ТЯ във Велико Търново

ТЯ във Велико Търново представя активните жени на Велико Търново и дава възможност на момичета, и жени с различни истории, и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Registration is Closed
See other events
ТЯ във Велико Търново
ТЯ във Велико Търново

Time & Location

08.01.2020 г., 19:00 ч.

Marno Pole, 5000 Marno Pole, Veliko Tarnovo, Bulgaria

About the event

ТЯ във Велико Търново представя активните жени на Велико Търново и дава възможност на момичета, и жени с различни истории, и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. На януарското издание на ТЯ във Велико Търново ви срещаме с:

🌷 Анимари Димитрова  Какво каза тя за себе си:

"Родена съм през 1958г в София. И двамата ми родители са творци, единия насочен към театъра, а другия към цирковото изкуство. Това предопредели и моята професия, през 1983 завърших ВИТИЗ “К. Сарафов“ със специалност– актриса за драматичен театър. Бях млада, вдъхновена и кариерата ми тръгна стремглаво. След десетина години създадох свой, частен театър, в който изпробвах предимно, уменията си на режисьор и хореограф.

Съдбата обаче, беше решила друго ... Една случайна среща с  деца от институции, преобърна мисленето и живота ми. През 2014г , заедно с моя най-близък човек, създадохме единственото в България Училище по изкуства и занаяти / School for Arts and Crafts - Rusalya за социално слаби деца, което се превърна в моя кауза. За нея ще се боря до края на дните си…“

🌷 Марияна Георгиева  Какво каза тя за себе си:

"Аз съм човек изкушен от образованието. Може би защото съм тръгнала от кварталното училище, сблъскала съм се с трудностите на елитната гимназия и съм открила онова, което Чиксентмихай нарича Поток.

Дори и да звучи като клише, вярвам че с образованието можем да се променяме и наистина да ставаме по-осъзнати за самите нас, за хората около нас, за средата, в която живеем.  Това обаче изисква образованието да е свободно, зачитащо, приемащо личността – не само на учениците, а и на учителите.   

Била съм в множество образователни системи и все още мечтая да видя България, като място, където училище не е просто адрес на картата или загубени години,  а жива, красива и атрактивна система. Развивам подход, наречен  “Учителско лидерство”, който цели да събуди потенциала на учителите, за да станат изследователи на работата си.

Споделям убеждението, че ние възрастните има какво да направим по-добре, за да сбъдват децата мечтите си в България."

Събитието се организира на доброволчески принцип от Деница Милушева / Denica Milusheva и Весислава Желева / Vesislava Zheleva

Може да номинирате следващите вдъхновяващи жени, които да говорят на събитието, попълвайки този формуляр - > https://form.jotformeu.com/91263062887362

Социалният формат „ТЯ в …“ ™ е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' в Пловдив, с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Събитията ‘ТЯ в…’ се провеждат редовно в Пловдив, Варна, Габрово, Сандански и Велико Търново. Научи повече за дейността на Академия Екатерина Каравелова на www.sheinbulgaria.org

https://www.facebook.com/events/814550585652573/?active_tab=about

Share this event

bottom of page