top of page

чт, 09.01

|

Sandanski

ТЯ в Сандански

Социалният формат ‘ТЯ в …’ ™ е с второ издание в Сандански!

Registration is Closed
See other events
ТЯ в Сандански
ТЯ в Сандански

Time & Location

09.01.2020 г., 18:00 ч.

Sandanski, Sandanski, Bulgaria

About the event

Социалният формат ‘ТЯ в …’ ™ е с  второ издание в Сандански! „Тя в Сандански“ представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Домакин на събитието е Община Сандански. На него ще ви срещнем с три невероятни жени, с които се гордеем и искаме повече хора от града и страната да научат повече за вдъхновяващия опит на:

ЦВЕТЕЛИНА МИТОВА е само на 24 години, а вече работи като учител. Цвети умее да пише красиво, участвала е и е печелила редица конкурси. Санданчани я номинираха и удостоиха с приз за един от Будителите на града, през 2019. Младата дама е един от организаторите на училищни литературни конкурси, била е доброволка за Балкански младежки фестивал, била е стажант в Радио Благоевград, завършила е специалност „Българска филология” в Югозападен университет „Неофит Рилски” с отличие и обожава професията си на учител.

ОФЕЛИЯ ТУДЖАРОВА е неколкократна медалистка по борба и Европейска шампионка по ММА, която накратко рзказва за себе си следното: На пук и от скука! - Не пипай печката, защото ще се изгориш! - Добре! - Казва три годишната Офелия и залепя и двете си ръце за нагорешеното желязо. От тогава, насам, все на пук и най-вече от скука. А кой казва, че нищо хубаво не се правело на пук, или че от скука ставатли само бели? Това се оказаха двете ми най-страхотни качества, защото в скуката си измислям най-щурите приключения, на пук на тези, които казват, че не мога, постигам своите успехи.

ИЛИЯНА ТОШЕВА – писател, поет и художник! Председател на Сдружение “Жените на Сандански” и Клуб ЛИК. Носител на приза Будител на годината – 2019

Родена е във Варна, а художественото си образование завършва в София. Работи в областта на пространственото оформление - договаряния, панаири, изложби, музеи. От двадесет години преподава иконопис, в Прицърковно училище към храм “Свети Георги” град Сандански. Изложби с картини и икони е представяла в България, Северна Македония и Съединените щати. Пише за деца и възрастни под името Илина Кирина. Има издадени книги. „Приказка за моят град”, Приказки за българските владетели (трилогия) и стихосбирка „Защото единствено с вяра се ражда отново света”. Предстои издаването на втора и трета част на „Приказки за българските владетели”, “Из потайностите на метрото” и “Джобни разкази“. ***---*** Социалният формат ‘ТЯ в …’ ™ е създаден от Академия 'Екатерина Каравелова' в Пловдив, с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. След успеха в Пловдив започва да се провежда във Варна, Габрово, а от есента на 2019 и в Сандански и Велико Търново. ***---*** По повод Международния ден на доброволеца, инициативата на Академия ‘Екатерина Каравелова’ – ‘ТЯ в …’ ™ е отличена в топ 5 на престижния конкурс за доброволчески проекти от цялата страна в сферите образование, култура, екология, спорт, градска среда и социално включване. За да разшири мрежата на градовете, където се провежда “ТЯ в…”™ Академия "Екатерина Каравелова" стартира проект “ТЯ в България”™, с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани. През 2020 г., мрежата от социални събития ‘ТЯ в …’ ™ ще обхване и градовете Плевен, Ловеч, Видин, Монтана и Враца. Научи повече тук: https://www.sheinbulgaria.org/tya-v-blgariya

***---*** Може да номинирате вдъхновяващи жени, които да говорят на следващите събития в Сандански, попълнете този формуляр - > https://form.jotformeu.com/91263062887362 ***---*** *Повече за дейността на Академия „Екатерина Каравелова“ може де научите на: www.sheinbulgaria.org **Снимката на корицата е от първото издание на ТЯ в Сандански, през м. септември 2019 г.

Share this event

bottom of page